Pontus Snibb
nybliven vipmedlem nr 300 i RIFFET

Du har nu signerat din senaste CD skiva ” Admiral Street Recordings”, (se bild). Vad har du fått för respons än så länge på denna skiva?
Det har gått betydligt bättre än vad jag hade trott. Skivan har blivit recenserad i många tidningar t ex Dagens Nyheter vilket inte hör till vanligheterna. De skriver bl a att det är ett av det mest trovärdiga svensk-americana albumet man hört. Betyget har mest varit 4:or vilket jag så klart är nöjd med. Duetten med Jason Ringenberg (Jason and the Scorchers) var en höjdare

Kan du nämna något om bandet på plattan?
Det är följande sättning: Håkan Nilsson bas, Pelle Jernryd gitarr och Håkan Nyberg trummor. Bandet känns riktigt bra, kanske det bästa någonsin.

Kan du nämna några artister som du spelat tillsammans med?
Jag har spelat med Mikael Wiehe på hans 60 års firande på Stortorget. En hel del band tillsammans med Håkan Nyberg på trummor. Spelar själv trummor i bandet ”Tribute to Led Zeppelin”, där vi spelat bl a på Silja Rock.Har ett nytt band på gång, Bonafide, musik som kan jämföras med ACDC.

Trelleborg har du besökt ett antal gånger, kan du nämna några spelningar?
Har spelat här på Tre Lyktor tidigare. Spelade ifjor två gånger med Set Up, bl a på KUGIS senaste fest.

Vad gör du just nu på musikfronten?
Vi håller på att starta upp Bonafide vilket jag ser fram emot. Vi har bokat en spelning i Folkets Park, Trelleborg, 17 mars, en riktigt blueskväll (anm Musikföreningen Riffet arrangör). Spelar även med bluesgänget på Victoria i Malmö tre kvälla i rad.

Någon grupp/artist du vill nämna som favorit?
När det gäller rock så är det ACDC, klassisk rock Led Zeppelin. Sing and songwriter Buddy Miller och undergroundmusik NRBQ.

 Någon artist du tycker vi i RIFFET skall arbeta på för att få till Trelleborg?
Skulle vara roligt att komma ner med bandet.Bonafide.

 Vad ligger på skivtallriken?
Motorhead och Texum, ett norskt sing and songwriter band är två grupper jag ofta spelar.

Har någon/några artister påverkat dig som artist?
När det gäller trummis så är det John Bonham och i mitt gitarrspel så är det framför allt Freddie King och Albert King

En stor musikupplevelse som du vill nämna?
Det finns en hel del men Little Feat på KB i Malmö och NRBQ som jag såg tre gånger på ett halvår var riktiga höjdare.

Du har ju mycket på gång men är där något annat projekt du skulle vilja vara med att starta upp?
Åka runt i landet med Pontus Snibb Rock´n Roll Circus med en grund av egna låtar. Sedan skulle olika lokala gäster vara med och spela och sjunga, det hade varit riktigt roligt och intressant.

Vi i Riffet tackar dig, Pontus, och hoppas nu på en riktigt bra spelning här på Tre Lyktor ikväll. Vi tar till oss detta med Bonafide, det hade säkert blivit en höjdare i Trelleborg.

Peter

Kommentar; Spelningen på Tre Lyktor var riktigt givande, många som var där gick hem fullt belåtna. För er som missade Pontus, kom till Parken den 17 mars, då är det äntligen blues i Trelleborg.