Roger Åkerman,
Trelleborgsbördig musiker från bandet Cover Me

http://coverme.me.uk/

Du har nu signerat din CD från 1997, (se bild). Är det något speciellt som du vill nämna om denna inspelning? Det var ett sidoprojekt från bandet Cover Me. Det är låtar som jag, tillsammans med en kompis själv komponerat, så det var en liten annorlunda konstellation. Nu planerar jag min andra skiva, en Cd-ep till hösten

Några artister du arbetat ihop med under åren? Det är en del legender från Malmö. Kan nämna några, medlemmar från Namelosers, Lars Berggrensson, har även varit på samma scen som Bernt Staf. Har även haft förmånen att komma i kontakt med Greg Presley då i samband med en spelning. En sak jag minns är att vi spelade förband till Van Morrison då han var i Malmö.

Kan du nämna några band du spelat i? Idag är det Cover Me. Har även spelat med trelleborgsgrabbarna Stefan Richter, Johnny Svensson och Leif Jönsson. Har även kört som trubadur tillsammans med Gert Håkansson. Men just nu är det som sagt Cover Me som gäller, vi har spelningar en till två gånger i månaden.

Trelleborg, hur många gånger har det blivit spelning i din gamla hemstad? Det har väl blivit en 5-6 gånger med bandet Cover Me, kommer gärna tillbaks.

Några minne från någon spelning i Trelleborg? Det var speciellt roligt när vi spelade på stora scenen i Stadsparken under Mikaeli Marknad för en 5-6 år sedan. Alltid roligt att träffa gamla vänner och bekanta

Någon grupp/artist du vill nämna som favorit? Det är en hel del men kan nämna Magic Numbers, XTC's skivor spelar jag ofta, Josh Rouse och Ed Harcourt.

Någon artist du tycker vi i RIFFET skall arbeta på för att få till Trelleborg? Lite blues med Anders och Steve Grahn hade säkert gått hem.

Vad ligger på skivtallriken? Just nu är det Regina Spektor, lite fräck modern Joni Mitchell stil. Spelar även Katie Melua och Rosie Thomas för tillfället.

Har någon/några artister påverkat dig som artist? Måste nämna George Harrison, gillar hans lågmälda låtar, det tilltalar mig mycket.

En stor musikupplevelse som du vill nämna? Afghan Whigs, en spelning på KB 2001. Ett band från Seattle, vilken energi! Det kändes tätt och nära, poprock soul stil.Även första gången jag hörde Radiohead på Roskilde, lite före den tid de verkligen slog igenom som band, ett kärt minne.

Finns det något drömprojekt du skulle vilja vara med att starta upp?Det skulle vara roligt att arrangera och medverka i en hel helg i soul blues stil med lokala förmågor i Malmö.

Vi i Riffet tackar dig, Roger, och hoppas nu att du kommer till oss i Trelleborg till hösten när din cd planeras komma ut. Vi ser dig så klart även gärna som medlem i vår förening.

Peter