Steve Grahn som gjorde en bejublad spelning i Trelleborg 17 mars

www.stevegrahn.com

Du har nu signerat en CD ”Live to ride ” med Greebach , (se bild). Är det något speciellt som du vill nämna om denna inspelning?
Jag hjälpte Greebach med två låtar, spelade munspel på båda låtarna.

Några artister du arbetat ihop med under åren?
Förutom egna spelningar och inspelningar så har jag spelat med en del genom åren. Det har framför allt varit blues bl a med ”Three Studs and a Stone”.

Vilka egna inspelningar har du gjort?
Det har blivit såväl vinyl- som cd plattor genom åren. 1961 spelade jag med ett band som hette The Ghosts, Shadows influerad musik. På 70-talet så spelade jag in en skiva med text av Nils Ferlin som blev veckans svenska Lp på Sveriges Radio. 2004 spelade jag in en soloskiva.

Vad har du på gång just för tillfället?
För tillfället så är det spelningar med Pontus Snibb, vi skall bl a spela på Victoria i Malmö i slutet av mars. Preliminärt skall jag spela med Mattias Malm i sommar bl a på en bluesfestival.

Någon musiker som påverkat dig speciellt?
Lyssnade på Muddy Waters redan 1956 och var sedan såld på denna artist. Tony Joe White och Keb Mo har också influerat mig under åren. Vill också lyfta fram Kelly Joe Phelps, akustisk lapsteel.

Någon grupp/artist du vill nämna som favorit?
Muddy Waters lyssnar jag fortfarande på. Gillar soft akustisk blues och även country blues. Bluegrass t ex Union Station är bra musik, måste även nämna Alison Krauss.

 Någon artist du tycker vi i RIFFET skall arbeta på för att få till Trelleborg?
Öernes bluesband, ett danskt blues band, riktigt bra.

 Vad ligger på skivtallriken?
Kelly Joe Phelps platta “Shine Eyed Mister Zen”

Något projekt du skulle vilja vara med att starta upp?
Har en festival på gång, Malmö Jazz Blues Festival, den 8-10 juni, kom gärna dit och lyssna på bra musiker. Två jazzföreningar som håller i detta, Hot House och Malmö Jazz house. Är ordförande i Malmö Copenhagen Blues Connexion.

Vi i Riffet tackar dig, Steve, och önskar dig all lycka med kommande projekt. Ett stort tack ännu en gång för en kanonspelning här i Parken. Vi hälsar Steve också välkommen tillbaks den 31/5 då han framträder kl 20.00 på Tre Lyktor med Mattias Malm

 Peter