Samuel Andersson,
Medlem i grupperna Per & The Ouagadougou Blues Quartet sedan 1994 och nu även med i Svante Sjöblom & The Sailors. Aktuell för Tre Lyktor torsdagen den 27 september ”Blues på Lyktan”


Du har nu signerat en cdskiva med Per & The Ouagadougou med titeln Second Jive (se bild), vad minns du från denna inspelning?
Det är bandets andra platta, där vi bl a hade gästspel av Sven Zetterberg. En kaosartad inspelning föregånget av stor ommöblering i inspelningslokalen innan vi fick den rätta känslan av en livespelning. Vi hade ej repat innan inspelningen, men det fungerade bra. Vi spelade in 17 låter på en dag. Resultatet kunde kanske varit bättre, men vi fick bra recension och plattan sålde helt ok. Finns i handeln vid intresse

Kan du nämna något om bandet Svante Sjöblom & The Sailors som skall spela på Tre Lyktor i september månad?
Jag är väl den medlem som varit med kortast tid, kom med för 3-4 år sedan. Ett riktigt trevligt gäng och det är roligt att vi får bra feedback på våra spelningar.

Hur många skivor har det blivit med åren?
Har varit med på 5 studioalbum och sedan som gäst på ytterligare ett 10- tal

Kan du nämna några artister som du spelat med under åren?
Det har blivit en hel del, har gästspelat hos bl a Peps och Sven Zetterberg. Har även spelat med Bosse Skoglund och Janne Pettersson. Kan också nämna ett samarbete med Boppin´ Steve, 50 tals country rock. Han var med i Sikta med Stjärnorna som Jerry Lee Lewis.

Vad gör du just nu på musikfronten?
Vi har en hel del spelningar med Svante & The Sailors i höst. Har även ett eget band som heter Harmonica Sam and His Dappercats. Vi spelar rockin´50´s blues och blue 50´s rock

Trelleborg, har du besökt denna stad någon gång?
Nej jag har aldrig spelat i Trelleborg, det skall bli kul. Ser framemot denna spelning.

Är där någon artist eller grupp som influerat dig i din musikkarriär?
Little Walter en munspelsgigant har påverkat mitt sätt att spela . Men även namn som T Bone Walker och Hank Williams har påverkat mig.

Någon grupp/artist du vill nämna som något av favorit?
Förutom Little Walter, T Bone Walker och Hank Williams så vill jag nämna artister som Buck Owens och Warron Smith. Det går lite i vågor, nu är det en del countryplattor som jag lyssnar till.

 Någon artist du tycker vi i RIFFET skall arbeta på för att få till Trelleborg?
Det får bli Buckaroos Band med bl a Jalle Olsson, Pontus Snibb och Håkan Nyberg. Man har även två av Sveriges bästa blåsare Jonas Palm och Janne Erlandsson. Ett band jag inte vill missa när de har en spelning i Malmö.

 Vad ligger på skivtallriken?
Spelar Warron Smith flitigt just nu, väl värt att lyssna på.

En stor musikupplevelse som du vill nämna?
Jimmy Rogers medlem i Muddy Waters band. Såg honom i Ronneby på 90-talet. Det var helt enastående.

Något projekt du skulle vilja starta upp?
Starta en bluesklubb och bara boka det jag själv tycker om. Varför inte med Buckaroos som husband.

Vi i Riffet tackar dig, Samuel och hälsar dig välkommen till Trelleborg i september och spelningen på Tre Lyktor med Riffet som arrangör. Lycka till med all spelning framöver.

Peter

För att veta mer om Samuel Andersson så kan ni gå in på Svante Sjöbloms hemsida www.aktivstad.net/svante, och på länken www.myspace.com/samuelandersson