Peter Nilsson
medlem i gruppen Lone Star Band
som är aktuella för Rock the Boat den 20 oktober. Läs mer om arrangemanget på vår hemsida, www.riffet.com

Du har nu signerat en ny cd skiva mer er grupp Lone Star Band, kan du nämna lite om denna inspelning?
Skivan innehåller 5 st låtar, med väldigt blandad musikstil. Det är låtar som vi själva tycker väldigt mycket om och låtar som vi växt upp med. Min egen favorit är Dan Hylanders ”Skuggor i skymningen”.

Har du medverkat på fler skivor, egna eller med andra artister?
Har själv spelat in en del skivor bland annat tillsammans med ett band som hette Bulldogs. Spelade också tillsammans med en kompis in 2 st cd plus en singel till MFF. Denna singel spelades på stadion i samband med MFF matcher. Gruppens namn var Petro Is.

Har du någon grupp/artist som influerat dig?
Det är en hel del måste så klart nämna Beatles, underbar musik med fantastisk stämsång. Det är även en hel del moderna artister t ex Timbaktu, han är riktigt bra.

Någon favorit grupp/artist?
Så klart då nämnda Beatles men även grupper som Kinks och tidiga Genesis med Peter Gabriel som sångare var väldigt bra. Är också väldigt begeistrad i den skotska gruppen Del Amitri.

Vad ligger på skivtallriken just nu?
Det är den nyutgivna skivan med Torsson, fjärde bästa bandet i Lund. Deras texter är helt suveräna

Bästa musikminne, egen spelning eller någon konsert du varit och lyssnat på?
Såg Queen med Freddy Mercury som sångare i Stockholm, det var en höjdare konsert. Förband var Gary Moore som vi tyvärr missade då centrala Stockholm var avstängt för Stockholm maraton.

Något projekt som du skulle vilja starta upp inom musikfronten?
Det skulle varit riktigt roligt att få spela tillsammans med en doakör och en blåssektion, plus då en del gästartister. Vi får väl se om detta kan slå in

Någon artist du tycker vi i RIFFET skall arbeta på för att få till Trelleborg?
Bonafide, underbar hårdrock typ 70 – 80 tal med influenser av AcDc

 Vi i Riffet tackar dig, Peter och önskar dig lycka till och varmt välkommen till Trelleborg den 20 oktober och spelningen på ”Rock the Boat” med Peter Kronström som arrangör.

 Peter

För att veta mer om Lone Star Band så kan ni gå in bandets hemsida http://hem.passagen.se/Lone Star Band. För bokning kontakta Bertil 0706-493062 eller Benny 0708-243503