Alex Börjesson
musiker och fotograf,
aktuell för spelning på Tre Lyktor torsdagen den 22 november. Läs mer om arrangemanget på vår hemsida, www.riffet.com

Du har nu signerat en solocd ”Sirocco Moon", kan du nämna lite om denna inspelning? Skivan är en ep, innehållande 4 st låtar. Framåt har jag planer på att spela in en fullängdskiva, kan bli lite mera åt jazzhållet. Vi får se.

Har du medverkat på fler skivor, egna eller med andra artister? Var med och spelade in en vinylskiva på 80-talet, en samlingsskiva med skånsk rock. Vårt band hette Anthem och vi var då med på en av tre skivor som gick under namnet Skånsk Rock.

Har du någon grupp/artist som influerat dig?
Vill först nämna Alex Harvey Band som jag alltid följt. Bob Dylan är också en artist som står mig varmt om hjärtat. Det har annars blivit mycket hårdrock genom åren, med grupper som Deep Purple, Led Zeppelin m fl.

Någon favorit grupp/artist? När det gäller favoritartister så är det oftast humöret som styr. Skall jag nämna några artister och grupper så det Bon Jovi, Rolling Stones, Bob Dylan, Daniel Lanois, Tom Waits och så förstås Alex Harvey Band.

Vad ligger på skivtallriken just nu? Det är en platta med Bon Jovi, bra att lätta upp stämningen inför en fest.

Kan du nämna någon spelning du gjort i Trelleborg?
Har spelat på en hel del ställe i Trelleborg, Folkets Park, Stadsparken, Tre Lyktor och en del skolor runt om i stan. Har även spelat en del i Höllviken. Skall bli roligt att komma tillbaks till Tre Lyktor på torsdag och då i en ny uppsättning.

Bästa musikminne, egen spelning eller någon konsert du varit och lyssnat på? Det var den näst sista konserten som Alex Harvey gjorde med sitt band i Lund 1976. Den minns jag som igår.

Något projekt som du skulle vilja starta upp inom musikfronten?Att få spela in en platta med eget material och varför inte med Keith Richard och Ron Wood som gästartister.

Någon artist du tycker vi i RIFFET skall arbeta på för att få till Trelleborg? Tom Waits hade varit coolt eller varför inte Peter Gabriel?

Vi i Riffet tackar dig Alex och önskar dig lycka till med kommande skiva och hälsar dig varmt välkommen till Tre Lyktor den 22 november med Riffet som arrangör.

 Peter

 VI hälsar alla välkomna till Tre Lyktor på torsdag, bord kan bokas genom att ringa Tre Lyktor. Fler band som spelar denna kväll är HETS och Roger Åkerman med band.