Gert Gustafsson
känd musiker m m i Trelleborg
som är aktuell för spelning på Tre Lyktor den 19 december i samband med Jazz & Blues kväll.

Du har nu signerat en cd skiva mer er grupp Gert Gustafsson med Goodmankvartetten, kan du nämna lite om denna inspelning? Det är en skiva med totalt 9 st låtar, 6 st inspelade i ABFs demostudio samt 3 st är liveinspelningar i Vattentornet. Skivan är från 2003 och har hittills sålts i 300 ex..

Vi spelade in den strax efter en turné från Tyskland och den innehåller typiska evergreens kvartettlåtar. Vi har en gästartist med på skivan nämligen, Brita Sonne en duktig sångerska. Goodmankvartetten var ursprungligen den sättning som Benny Goodman hade, med klarinett, bas, trummor och piano.

Har du medverkat på fler skivor, egna eller med andra artister? Jag har gjort 2 st egna skivor sedan har jag medverkat på 3 st andra skivor. Kan även nämna att jag drev en studio i Malmö, MM studio där jag bl a hjälpt Dan Tillberg och spelat in en skiva med komikern Ingvar Andersson.

Har du någon grupp/artist som influerat dig? På klarinett så var det först Benny Goodman och på senare tid blev det Putte Wickman, en underbar artist.

Någon favorit grupp/artist? Putte Wickman har alltid varit något av en idol. Men vill även nämna gruppen Four Freshmen, 4 st musiker från Amerika. Four Freshmen är kvartettsångare som är fruktansvärt bra. Har en speciell favoritlåt med gruppen som heter ”My special angel”, en låt jag ofta spelar i radio då jag kör programmet Radio ABF.

Någon speciell musikstil som ligger dig varmt om hjärtat? Jag är något av en allätare men så klart ligger jazzen mig varmt om hjärtat. Men jag lyssnar också på dansmusik bl a då min vän Gert Nordstrand som spelar i Svedala dragspelsgäng. Klassisk musik har jag också spelat och var med i Musikkåren ABF som sedemera blev Trelleborgs musikkår.

Vad tror du om arrangemanget den 19 december på Tre Lyktor då vi skall blanda lite av jazz och blues? Tror mycket på detta, jazz och blues kan vara bra ihop och jag hoppas att vi skall sluta spela alla musiker ihop den kvällen. Steve Grahn känner jag sedan gammalt och det är en duktig bluesartist. Det är roligt att hålla på med musik och att kunna hjälpa till att utveckla musiklivet i Trelleborg. Hoppas att det blir mycket folk.

Har du spelat på Tre Lyktor tidigare? Har spelat här många gånger och i många år. Var med att starta upp en jazzklubb och vi körde då speciella jazzkvällar. Vi hade en rad duktiga artister bl a Putte Wickman, Arne Domnerus, Svante Thuresson, Charlie Norman, Papa Bue Jazzband och Kim Parker som är styvdotter till Charlie Parker.

Jag vet att du har en massa arrangemang på gång kan du nämna några? Vi spelar den 12 december på Kulturhuset, det är en jul soaré. Vi har som artister Bo Werholt, som också kommer till Tre Lyktor den 19 december, operettsångerskan Marie-Anne Radby från Lund samt PRO kören. Sedan hoppas vi att den 19 december blir lyckad och att vi tillsammans med Riffet kan göra fler arrangemang framöver på Tre Lyktor.

Bästa musikminne, egen spelning eller någon konsert du varit och lyssnat på? Det var något alldeles speciellt när jag var solist hos Loket på Bingolotto. Över 3 miljoner såg dessa TV program så det kommer jag aldrig att glömma. Minns att jag spelade ”Memory of you” denna kväll. Det var också lite speciellt när jag fick Trelleborgs kommuns kulturpris år 2000. Gösta Linderholm i Parken var en konsert jag minns med glädje, samt det samarbete jag hade med Alf Robertsson. Har även besökt Stampen i Stockholm och sett och hört en hel del duktiga jazz- och dixieband.

Någon artist du tycker vi i RIFFET skall arbeta på för att få till Trelleborg? Att fortsätta köra jazz och blueskvällar på Tre Lyktor i ett samarbete hade varit roligt och då att erbjuda artister spelningar där.

 Till sist kan du nämna den absolut bästa låt du vet? Det får bli ”Memory of you” som jag själv också gärna spelar.

 Vi i Riffet tackar dig, Gert och önskar dig lycka till och varmt välkommen till Tre Lyktor den 19 december och spelningen där tillsammans med ditt Dixieland band samt med bluesartisterna Steve Grahn och Mattias Malm.

 Peter