Mattias Malm
önskvärd repris på Tre Lyktor i samband med
Jazz och blues på Tre Lyktor den 19 december

Välkommen tillbaks Mattias, nu i ett lite speciellt tema för dagen, jazz och blues förenat på Tre Lyktor

Du har nu signerat en CD ”Steve Grahn & Mattias Malm”, en platta du spelat in med din kollega Steve Grahn. Är det något speciellt som du vill nämna om denna inspelning?
Den spelades in år 2006 så det är en relativt ny inspelningen som jag och Steve Grahn har gjort. Den har sålt ganska bra uppemot 1 000 ex till dags datum. Det är en akustisk country blues med gitarrer och Steves fotstamp. Generellt har vi fått väldigt positiv respons, en platta att avnjuta i soffan.

Har ni någon ny platta på gång ?
Vi har en del låtar så vi har funderingar på en ny platta, ev kommer vi att ha lite tillägg av munspel.

Några artister du arbetat ihop med under åren?
Jag spelar med i Fabulous Flintstones från Simrishamn, ett rock-blues band och då kör vi med elgitarrer. Vi har faktiskt spelat på Tre Lyktor, det var dock ett tag sedan. Tror att det rör sig om 10 år sedan vi var här. Vi har även varit på Kapphög och spelat för Huggarna. Detta band har spelat in 2 st skivor. Är även med i ett band som heter Tres Amigos, ett Malmöband. 3-4 gånger har vi varit på Tre Lyktor och spelat.

Någon musiker som påverkat dig speciellt?
Blind Willie Johnson inspirerade mig att börja spela slidegitarr. En del av hans låtar finns i vår egen spellista. En underbar artist.Vill även nämna Robert Johnson som alla mer eller mindre har blivit influerad av.

Någon grupp/artist du vill nämna som favorit?
Fabulous Thunderbirds en grupp som spelar elektronisk blues och som vi i Fabulous Flintstones började göra covers på är en grupp jag vill framhäva. Kim Wilsons soloskivor är också mycket bra.
Sedan finns det artister som B B King och Peter Green som ligger mig varmt om hjärtat.

 Någon artist du tycker vi i RIFFET skall arbeta på för att få till Trelleborg? Varför inte comeback för Fabulous Flintstones?.

 Vad ligger på skivtallriken?
Keb´ Mo bluesplatta lyssnar jag för tillfället på. Han samlar influenser från blues med mycket improvisation. Han låter alltid känslan komma fram och det är viktigt i bluesen

En konsert du minns lite mer än andra?
Det var i Mönsterås, en bluesfestival jag har ett starkt minne av. Louisiana Red, en artist som jag ej kände till innan spelade där. Många artister spelade på denna festival men denna artist slog ut allt annat. Det var en rolig överraskning

Din allra första skiva?
Det var Help med The Beatles

Senaste konsert?
Det var i Pildammsparken i Malmö då jag var och lyssnade på Eric Bibb

Bästa låt?
Så klart svårt att ta ut en låt men jag vill då nämna Blind Willie Johnsons ”Dark was the night, cold was the ground”. En otrolig blueskänsla spelad på slidegitarr och fritt improviserande

Vi i Riffet tackar dig, Mattias, och önskar dig all lycka med dina olika grupper. Ett stort tack ännu en gång för en kanonspelning här på Tre Lyktor

 Peter

 Mer om Mattias kan ni läsa på www.flintstones.nu