André Steffensen
medlem i gruppen Bong Nasty som är aktuella för rockkonsert med Riffet som arrangör lördagen den 29 mars. Läs mer om arrangemanget på vår hemsida, www.riffet.com

Du har nu signerat en ny cd skiva mer er grupp Bong Nasty, kan du nämna lite om denna inspelning? Denna skiva är från vårt första gig på Arena 305 i Malmö, dvs en liveinspelning. Skivan innehåller 5 låtar och man kan kalla innehållet för rock/rock´n roll. Vi har ett eget sound och sättningen är sång, bas, 2 gitarrer och en trummis. Första realeasen från 2008, så det känns nytt och fräscht.

Vad vill du säja om den kommande spelningen där ni är förband till Bonafide.? Alla i bandet ser framemot denna spelning och är riktigt taggade. Skall bli riktigt roligt att få spela i Trelleborg.

Har du någon grupp/artist som influerat dig? Det är en del basister och gitarrister. Iron Maidens Steve Harris är ett föredöme. Men vill även nämna James Hetfield och Eric Clapton. .

Någon favorit grupp/artist? Iron Maiden, köper allt om och av denna grupp. Det finns en del andra grupper som Metallica, Cannibal Corpse, Danzig, Pain, Dark Funeral och Gorgoroth som jag gärna lyssnar på, mycket hard metal.

Vad ligger på skivtallriken just nu? Det är Slayers skiva ”God hate us all” som jag spelar för tillfället.

Bästa musikminne, egen spelning eller någon konsert du varit och lyssnat på? Iron Maidens konsert juni 2005 på Ullevi var magisk, den blev även inspelad för TV. En annan konsert som ligger närmre i tiden var Metallicas konsert på Stockholm Stadion i somras 2007, en riktig höjdare.

Något projekt som du skulle vilja starta upp inom musikfronten? Jag har som målsättning att kunna leva på musiken. Turnera runt med band och varför inte Bong Nasty som känns riktigt bra nu. Viktigt at vi får chans att komma ut och spela och visa upp oss. Det känns som ”vår egen” musik och det vi gör är redan omtyckt

Har du spelat något i Trelleborg förr? Jag har hoppas in och stöttat bandet 18 Minutes på scen.

 Hur ser framtiden ut? Först och främst ser jag framemot spelningen med Bonafide i Parken, sedan har vi en semifinal på Debaser. Här vill vi gå till final och då en spelning på KB i Malmö.

 Vi i Riffet tackar dig, André och önskar dig lycka till och varmt välkommen till Trelleborg den 29 mars och spelningen i Parken som förband till Bonafide. Vi vill också önska dig lycka till med Bong Nasty i semifinalen på Debaser.

Peter

Biljetter till arrangemanget i Parken den 29 mars med Bong Nasty, Precious och Bonafide finns att köpa på Skivlagret, Biblioteket och Turistbyrån i Trelleborg, varmt välkomna.