Mats Håkansson
medlem i bandet Slow Route som gjorde ett bejublat framträdande på Smyges Jazz och bluesfestival 2008. Mats är även medlem i coverbandet Floppy Boys

Du har nu signerat en cdskiva med Floppy Boys(se bild), kan du nämna något om denna inspelning? Floppy Boys är ett band som spelar covers och som bildades för ca 10 år sedan. Sedan sommaren 2007 har vi en ny sättning. Förutom jag själv som spelar bas och sjunger så är det Tomas Håkansson på gitarr och sång, Christer Liljekvist på trummor, Ronny Friberg på gitarr och sång och sist men inte minst Björn Cruse på gitarr och sång. Inspelningen gjorde vi i år 2008 och i en upplaga på 200 stycken. Det är mycket skånsk inriktning på skivan och vi gjorde den framför allt för att kunna lämna ut den till intresserad för ev bokningar. Vi spelar mestadels på fester och bröllop, men kan även tänka oss att spela på pubar framöver. Vi har väl ca 5 spelningar per år.

Andra skivor du medverkat på? Jag var med på en skiva som Nisse Persson gjort ” En smula Österlen”, det var för ca 15 år sedan.

Kan du nämna lite om detta band som nu spelade i Smyge på Jazz och Bluesfestivalen, The Slow Route? Christer och jag från Floppy Boys är med i detta band som nu gjorde premiärspelningen i Smyge. Vi spelade en blandning av lite slöa till lite mer tempohöjande blueslåtar. Vi arbetar mycket med dynamiken i låtarna och vi hoppades att detta kom fram under spelningen.

Är där någon artist eller grupp som influerat er i er musikkarriär? Det är Peps framför allt, men även Nisse Hellberg. Håller mig framför allt till de skånska artisterna.

Någon grupp/artist du vill nämna som något av favorit? Från början var det Beatles och Rolling Stones, på senare tider har det blivit allt mer lugnare låtar. Madeleine Peyroux. En kanadensisk artist som skapar en stämningsfull musik. Ibland är hon på en nivå som känns rent magiskt.

 Vad ligger på skivtallriken? Just nu lyssnar jag på Bob Dylans senaste skiva, den är riktigt bra

Något projekt som du skulle vilja starta upp? Visst skulle det vara roligt att ha en studio själv och sitta och mixa låtar. Att spela live är inspirerande.

Någon artist du tycker Riffet skall arbeta för att ta till Trelleborg? Louise Hoffstein kanske hade varit något till nästa års Bluesfestival

Vi i Riffet tackar dig Mats, för en lyckad spelning i Smyge och önskar dina båda band lycka till i framtiden. Vi hoppas att alla som var i Smygehamn denna helg njöt av den blues som erbjöds och vi hoppas att vara tillbaks nästa år kanske då med Slow Route igen.

 Intervju gjord av Peter Frank

Musikföreningen Riffet Trelleborg


Vill ni komma i kontakt med Mats så kan ni nå honom på telefon 073-35 40 814

The Floppyboys: Coverbandet för puben, firmafesten, födelsedagar, bröllop mm. http://www.cruses.se/floppyboys