Svante Sjöblom
som framträdde på Smyges Jazz och bluesfestival 2008 inför en fullsatt publikskara. Svante som nu efter intervju kommer att vara behjälplig med att ta fram artister på våra fortsatta bluesarrangemang. Vilket vi är mycket tacksamma för

Du har nu signerat en cdskiva, Svante Sjöblom & The Sailor ”I guess my troubles just begun…..”(se bild), kan du nämna något om denna inspelning? Skivan är inspelad nu i år och här hemma hos mig i Västra Vemmerlöv. Inspelningen är i tre olika sektioner, först har jag kört solo, sedan har vi fyllt på med trio och därefter avslutat med vissa pålägg. I stort sett så är hela skivan liveinspelad och producenter är Magnus Mörrenberg och jag själv. Jag är nöjd med resultatet och den skall väcka känslor vilket jag tycker att den gör.

Andra skivor du medverkat på? Detta är min debutskiva men jag har medverkat på skivor med Andi Almqvist och en del andra demoplattor

Kan du nämna lite andra artister du spelat med? Det har blivit en hel del med åren Pontus Snibb, Annika Fehling, Sofie Livenbrant bl a med tolkningar av Dan Andersson. Har också jammat med John Mourey och Kenny Brown.

Är där någon artist eller grupp som influerat dig i din musikkarriär? Skip James är husguden nummer 1. Det finns bara en som låter som han, stämningen falsettsång och att han hittar de rätta klangerna. Annars spelar jag på mitt sätt, lyssnar mycket men vill spela på mitt eget sätt och det känns riktigt.

Någon grupp/artist du vill nämna som något av favorit? Så klart då även Skip James men även lite modernare som Tom Waits, tycker jag är riktigt bra, men det finns många andra artister också.

 Kan du nämna några riktigt bra låtar? Skip James “She´s all in the world to me”och Tom Waits första skiva “Closing time”

Något projekt som du skulle vilja starta upp? Att arrangera en konsert och att få välja fritt bland artister som skulle medverka hade varit spännande och roligt

Någon artist du tycker Riffet skall arbeta för att ta till Trelleborg? Ett bluesarrangemang med t ex Marcus Svensson och Stefan Dafgård. Två duktiga artister som säkert hade varit uppskattat

Vi i Riffet tackar dig Svante, för en lyckad spelning i Smyge och önskar både dig och ditt band The Sailors lycka till i framtiden. Vi hoppas att alla som var i Smygehamn denna helg njöt av den blues som erbjöds och vi hoppas att vara tillbaks nästa år kanske då med Svante igen.

 Intervju gjord av Peter Frank
Musikföreningen Riffet Trelleborg

 Kom.

Vill ni veta mer om Svante Sjöblom så kan ni gå in på följande länkar

www.svantesjoblom.com
www.myspace.com/svantesjoblom
www.myspace.com/southernunion
www.myspace.com/samuelandersson

Riffet håller redan nu på att se på möjligheterna att göra ett bluesarrangemang med Svantes ”gäng”, vi återkommer