Anders Norman
som vår Musikförening nu kommit i kontakt med och som bl a spred musikglädje i stan i samband med Kulturdagen i Trelleborg den 20 september. Anders är också aktuell med en spelning på Kulturhuset i Trelleborg tillsammans med Tony Carey f d Rainbow den 15 oktober.

Du har nu signerat en cdskiva Anders, ”It´s time”,(se bild), kan du nämna något om denna inspelning? Från att ha levt ett yrkesliv med fasta tider och fast lön så har jag nu insett att det finns andra värde i livet. Man kan säja att jag gått från att vara yuppie till hippie, det känns för mig helt riktigt. De mjukare värden i livet har blivit allt viktigare vilket jag beskriver i mina låtar. Mina låtar skall beröra människorna och låten ”It´s time” beskriver just den förändring som jag själv varit med om. Skivan är inspelad i Tony Careys studio och han är också producent på skivan. Tony Carey är ett aktat namn i dessa kretsar och han har varit producent till bl a Joe Cocker, Eric Burdon och David Knopfler.

Kan du nämna lite artister du spelat med? Dan Hylander, Daniel Lemma och Stefan Anderson har jag spelat mycket med.

Är där någon artist eller grupp som influerat dig i din musikkarriär? Givetvis vill jag nämna Tony Carey. En artist som jag beundrat länge och nu också på senare år blivit god vän med. Kan väl också nämna Lou Gramm i Foreigner som betytt en del för mig.

Någon grupp/artist du vill nämna som något av favorit? Tony Careys musik växte jag upp med så honom måste jag nämna. Jimmy Barnes är en annan artist jag gillar och som jag också haft glädjen att få träffa.

 Kan du nämna några riktigt bra låtar? Tonys låt ”A fine fine day” vilken också var den låt som ledde mig till honom. Jag gillar också ”Vargen” med Stefan Andersson och sen vill jag gärna nämna min egen låt ”It´s time”.

Vilken skiva ligger på skivtallriken just nu? För tillfället lyssnar jag på Tony Careys skiva ”The New Machine”.

Vad har du på gång framöver? Det är en turné i Sverige tillsammans med Tony Carey där vi nu har klart med Trelleborg som första spelplats. Skall bli riktigt roligt att få spela på ”hemmaplan” då jag kommer från Anderslöv. Det kommer även att bli en del spelningar i Norge framöver.

Någon artist du tycker Riffet skall arbeta för att ta till Trelleborg? Varför inte Louise Hoffsten?

Vi i Riffet tackar dig Anders och ser nu fram emot spelningen på Kulturhuset den 15 oktober. Det är en ära för vår förening som tillsammans med ABF hälsar Tony Carey välkommen till Sverige och Trelleborg.

Intervju gjord av Peter Frank

Musikföreningen Riffet Trelleborg 

Kom.

Vill ni veta mer om Anders Norman så kan ni gå in på följande länk

www.andersnorman.com

Ni kan även kontakta honom på följande adress;

info@andersnorman.com

Om Tony Carey kan ni läsa på följande länkar;

www.tonycarey.se

http://web.telia.com/~u21110454/