Benny Persson
trummis i bandet Lone Star Band som lördagen den 25 oktober 2008 spelar på Riffets medlemsfest. Läs mer om arrangemanget på vår hemsida under evenemang

Du har nu signerat en cd skiva mer er grupp Lone Star Band, kan du nämna lite om denna inspelning? Det är en demo skiva som vi spelade in för att kunna lämna ut vid våra spelningar och till de som efterfrågat en skiva av vårt band ”Lone Star Band”. Den innehåller coverlåtar med brett innehåll allt från Elvis till Rolling Stones. Skivan spelades in i Peter Berges studio och efter detta så har vi gjort ytterligare en demoskiva. Skulle vara roligt att framöver spela in en ”riktig” platta som en coverplatta, men med lite egen prägling på låtarna.

Många känner igen dig som fotbollsspelare bl a i TFF, hur kom det att du började spela trummor? Jag köpte ett trumset redan som 15 åring, slutade dock vid 18 årsåldern då fotbollen tog allt mer tid. Var med i ett band från Vellinge och var även med i ett radioprogram med bl a Bengt Grafström. Bandet ”Lone Star Band” startade Bertil Harding 1997-98 som ett rent coverband, efter hand har det blivit allt mer rock med 60 talsmusik.

Hur mycket är ni ute och spelar? De har blivit en 15 – 16 spelningar i år och i somras spelade vi på Malmöfestivalen i 60 – talstältet, Rocka Grill i Hörby och en del krogar bl a Store Tor i Ystad. Sedan har det blivit spelningar på en hel del privatfester.

Någon grupp/artist som influerat dig? Nick Mason i Pink Floyd, hans takt och känsla i spelandet gillar jag. Billy Cobham är en annan trummis som jag gärna lyssnar till

Har du någon favoritartist/grupp? I Sverige är det Mats Ronander, han är jäkligt bra. Sedan är det många olika grupper och artister som jag gillar, skall jag nämna någon så blir det Pink Floyd, Led Zeppelin och Black Sabbath.

Vad ligger på skivtallriken just nu? Det är en skiva med Point Black, ett bluesrockband. Bandet är från 70 talet och är riktigt bra, var med på Sweden Rockfestivalen 2007.

Vad kan vi förvänta oss på medlemsfesten lördagen den 25 oktober? Det skall bli bra drag och vår förhoppning är ett fullt dansgolv. För de som gillar 60 - och 70 tals musik så kommer man att känna igen en hel del låtar.

Hur ser det ut framöver med spelningar för ”Lone Star Band”? Vi är inbokade i stort sett varje helg framöver i oktober och november. Sedan har vi ett par julspelningar att se fram emot.

 Vi i Riffet tackar dig, Benny och önskar dig lycka till och varmt välkommen till Trelleborg den 25 oktober och spelningen på Riffets medlemsfest i Parken.

Intervjun gjord av

Peter

För att veta mer om Lone Star Band så kan ni gå in bandets hemsida http://hem.passagen.se/Lone Star Band. För bokning kontakta Bertil 0706-493062 eller Benny 0708-243503

 Alla ni som ej anmält er till Riffets medlemsfest kan göra detta via vår hemsida, www.riffet.com. 100 kr för medlem och 150 kr ej medlem vilket då inkluderar ett medlemskap för resten av 2008