Waldemar Kropp

sångare och gitarrist i The Bats som med sitt band gladde publiken på Riffets Pop Art arrangemang i Parken Trelleborg lördagen den 28 februari 2009.

Du har nu signerat en cd skiva mer er grupp The Bats, kan du nämna lite om denna inspelning? Vi har spelat i 40 år och vi behövde en cd som vi kunde lämna till intresserade runt omkring våra spelningar. Det som var lite roligt var att vi gick in i en studio och spelade in skivan direkt utan att mixa den.

 The Bats är kanske inte välbekant för all, kan du nämna lite om er grupp? The Bats kom till 1963 då vi började spela på Star Club i Hamburg. Vi fick spela en 4-5 gånger under en dag i skift med andra band. Hur länge arrangemanget höll på berodde på hur mycket publik det kom. Horst Fascher???? Hyrde ut banden så att vi fick spelningar på andra Star Club runt om i Tyskland, bl a i Köln. Det som var lite speciellt var att Horst körde bil till alla platser vi spelade på för att sköta betalningen.

Kan du nämna några artister eller band som ni spelade med? Det var artister som Kingsize Taylor, Lee Curtis och .

Fick ni chansen att spela med The Beatles? Javisst, Beatles spelade också på Star Club i början av 60 talet och var en av grupperna vi skiftade spelningar med. Någon gång var Stu Sutcliffe med och spelade bas i vårt band.

Star Club var ett populärt ställe på 60 talet, vilka andra band spelade där?? Det var många, skall jag nämna några grupper så var det Searchers, Animals, Brenda Lee, Chris Andrews, Jerry Lee Lewis.

Var har du fått dina influenser ifrån inom musiken? Egentligen så var det Chuck Berry, alla på den tiden spelade låtar av denna artist.

Har du någon favoritlåt? Det får bli Johnny B Good och Bye bye Johnny

 Vad ligger på skivtallriken just nu? Det är en massa rock´n roll låtar som spelas på min skivspelare, allt från 50 och 60 talet

Hur ser det ut framöver med spelningar för The Bats? Vi skall göra en ny cd sedan skal vi göra en turne med spelningar runt om i norra Tyskland

 Kan du nämna någon artist som vi i Riffet skall arbeta för att få hit? Det får bli Kingsize Taylor som också har en massa erfarenheter från 60 talet

 Vi i Riffet tackar dig, Waldemar och önskar dig lycka till och varmt välkommen till Trelleborg och tack för spelningen på Riffets arrangemang i Parken

Intervjun gjord av

Peter Frank med hjälp av Klaus Cordt