Olle Persson
gitarrist i Cover Me
som gav oss som var på Kulturhuset den 18 november en minnesrik kväll i Kinks inspirerande anda.

Du har nu signerat en CD från 2007, (se bild). Du medverkade som gitarrist på Roger Åkermans ”Adrenalin Drips of The Wall”. Är det något speciellt som du vill nämna om denna inspelning? Johan vår trummis i Cover Me hade en portabel inspelningsstudio där vi satte trummor och bas först. Därefter lade vi till gitarrer och körer. Detta sättet att spela in passade mig väldigt bra. Kändes tryggt och skönt att slippa tvånget av att spela in i en studio

Cover me är bandet för kvällen, andra band som du lirar med? Det har blivit en del band genom åren, bl a ”Tjocka släkten”, band från 80 talet som spelade egen producerad jazzrock. Stefan Viking fixade spelningar till oss och mestadels blev detta i Malmö, bl a Ribersborg och Lilla Torg.

Några band eller artister som influerat dig som gitarrist? Har influerats från olika håll, allt från Beatles till Weather Report. Det finns så många artister som man lyssnat på genom åren, kan väl nämna Alan Holdsworth en riktig gud samt så klart Frank Zappa.

Någon grupp/artist du vill nämna som favorit? Jag är en allätare, lyssnar på allt, Pearl Jam, Green Day för att nämna några. Det finns så mycket bra musik, XTC gör också fantastisk musik med influenser från 60 talet. .

På skivtallriken just nu? Där ligger Tom Waits senaste platta

Kan du nämna någon speciell favoritlåt? Strawberry Fields Forever är en ruskigt bra låt och sedan måste jag nämna Weather Reports album ”Heavy Weather” en riktigt bra platta.

 Hur ser planerna ut för ert band Cover Me? Vi har en 10 spelningar per år, St Getrud och 2 spelningar på Mattsson i Malmö ligger framför oss just nu. Vi får se om det blir en skivinspelning framöver..

 Någon artist du tycker vi i RIFFET skall arbeta på för att få till Trelleborg? Sky High med Claes Yngvesson är ett band som säkert hade uppskattats..

 Vi i Riffet tackar dig, Olle, och hoppas att vi kan få till något arrangemang till framöver

 Peter