Thomas Wiberg,
Ordförande och musiker i Söderslätts Musikkår som vi i Riffet planerar in ett gemensamt arrangemang i Parken, Trelleborg den 25 april.

Du har nu signerat en CD av Söderslätts Musikkår från 1998, (se bild). Kan du nämna lite om denna inspelning? Den spelades in i Bösarps kyrka till vårt 60 års jubileum 1998. Vi valde Bösarps kyrka för den fina akustiken skull. Ett målinriktat repetitionsarbete föregick inspelningsdagen, en kall vårdag i mars . Jag minns att alla i musikkåren tyckte det var spännande med skivinspelning. Musikkåren har nu även hunnit med 70 års jubileum. Vi gjorde då en liveinspelning av Jubileumskonserten som också filmades på DVD.

Ni är väldigt aktiva i er musikkår, Söderslätts Musikkår, såg er bl a i ett arrangemang med bl a Sten Nilsson och Magnus Johansson i julas. Vad är inplanerat nu detta nya år? I spelplanen för 2010 som börjar ta form i dagarna ligger bl.a. en vårkonsert med flöjtsolist i S:t Nikolai kyrka i Trelleborg den 14 mars. Vi har en spännande temakonsert redan den 25 april i samarbete med Riffet och vi är övertygade om att glädja publiken med ett nytt och roligt koncept. Under sommaren i augusti månad kommer vi även i år arrangera våra populära allsångskonserter i Stadsparken och givetvis till hösten i oktober vår stora höstkonsert med gästartister.

En del musikmarscher/promenadkonserter genom staden lär det väl bli. Vi kommer även att medverka vid Svensk Blåsmusikfestival i Jönköping i slutet på maj. Sedan finns väl även en del i rockärmen som fortfarande är i planeringsfasen.

Några band eller artister som influerat dig i ditt musicerande? Jag är född i mitten på fyrtiotalet och blev tidigt inspirerad av storbandsmusik där ögonen och öron var speciellt riktade mot mannen bakom trummorna. Om jag skall nämna någon i den genren vid den tidpunkten får det bli Count Basie. Jag spelade på den tiden i ett dansband och vi fick det delikata uppdraget att värma upp publiken på Amiralens dansgolv innan Count Basies orkester, som var i Malmö på Sverigeturné, brakade loss på scenen mittemot.

Genom åren har jag blivit allätare musikaliskt sett och blir inspirerad av rätt sorts musik vid rätt tillfälle.

Någon grupp/artist du vill nämna som favorit? Det finns många favoriter och det är svårt att peka ut någon speciell Om jag skall ta några exempel får det bli: Sammy Davis jr, Povel Ramel, Orphei Drängar, Victor Borge och The Real Group.

På skivtallriken just nu? Papa Bue´s live in Tivoli

 Vinyl eller cd? Vinyl

 Kan du nämna någon speciell favoritlåt? Nej, jag har svårt peka ut någon speciell. Det finns så många.

Vi arbetar nu tillsammans, Riffet och Söderslätts Musikkår, för ett arrangemang i april i parken. Vad tror du att detta kan leda till? Det är alltid spännande och inspirerande att hitta nya vägar till samarbete och vårt samarbete kan förhoppningsvis leda till nya och spännande blandningar av musikunderhållning i Trelleborg.

 Någon artist du tycker vi i RIFFET skall arbeta på för att få till Trelleborg? Etablerade artister finns det naturligtvis som är intressanta med det faller ofta på ekonomin. Däremot tror jag att det finns många duktiga lokala ungdomar på väg upp som i rätt forum kunde dra publik.

Vi i Riffet tackar dig, Thomas, och vi ser framemot fortsatta samarrangemang och nu med inriktning på april 2010

 Peter