John Sandström

basist i bandet Lone Star Band som lördagen den 20 mars 2010 spelade på Riffets och FC Trelleborgs Primaverafest. En uppskattad fest där Lone Star Band bidrog med att skapa god stämning och såg till att dansgolvet var välbesökt hela kvällen

Du har nu signerat en cd-skiva mer er grupp Lone Star Band, kan du nämna lite om denna inspelning? Tror vi gjorde den för ca, tre år sedan, jag var ganska ny i bandet då.

Du har spelat med i en del grupper tidigare t ex Dackes, Columbus, Sven i år och ett band som du fortfarande är aktiv Goda grannar. Okända band för en del av oss så det skulle vara roligt om du kunde ge oss lite mer fakta om dessa band Dackès var ett band jag spelade med i mitten på 60-talet, 4 killar som var några år äldre än mig och en tjej som sjöng. Vi spelade mest pop och en del svensk musik t ex Sven-Ingvars och liknande. Columbus kom jag med 72, hette från början 22meter Det var ett niomannaband där jag spelade congas och var sångare. Bandet bestod av tre blås, två gitarrer, keyboard,bas trummor. Vi spelade jazzrock typ Chicago, Blood,Sweat & Tears, även egna låtar. Gruppen splittrades 75, och ur spillrorna bildades Goda Grannar. En fritidsgård ville ha ”billig” underhållning, så vi satte ihop ett akustiskt koncept med dragspel, fiol och gitarr, vi spelade gamla shillingtryck och visor, detta var tänkt som en engångsgrej, men vi rullar på fortfarande Finns massor att berätta om detta glada galna gäng, men det skulle blivit en hel bok. Dessutom många andra band som inte jag nämnt här bla Sven-igår från Malmö där Bertil Harding spelade gitarr.

Spelar Goda grannar på Sweden Rock även i år? Ja vi spelar i år också, vi har nog blivit något av ett ”husband” vi var med i starten 92 i Olofström, det var en kompis till mig som startade festivalen. Sen var vi med ett par gånger i Karlshamn, sen har vi varit med alla år i Sölvesborg (Norje boke)

Några kända musiker du spelat/spelar med? Ja det är en del som t ex Peps, Grus dojjan, Hasse Andersson, Nanne Grönwall, Sanna Nielsen, Demon(England), Siv-Inger, mfl.

 Någon grupp/artist som influerat dig? Chicago, Blood,Sweat & Tears, lyssnade mycket på jazz under 70-talet. Beatles givetvis och Cornelis. Jag är en allaätare, lyssnar på det mesta utom dansband .

Har du någon favoritartist/grupp? Beatles finns ju alltid med, annars ingen speciell.

Vad ligger på skivtallriken just nu? Just nu lyssnar jag mycket på Salem Al Fakir .

Vinyl eller cd? Jag har kvar alla mina gamla vinyl, men har en hel del cd också så klart .

Hur ser det ut framöver med spelningar för ”Lone Star Band”? Såg lite dystert ut tidigare i våras, men nu börjar de trilla in så vi har väl en 6-7 st. Brukar bli ca 20 per år.

 Vi i Riffet tackar dig, John och önskar dig och Lone Star Band lycka till framöver och återigen ett stort tack för er spelning på Primaverafesten 2010 Tack själva det är en ära att få spela hos er, hoppas vi ses igen? Rock on!
John

 Intervjun gjord av

Peter

För att veta mer om Lone Star Band så kan ni gå in bandets hemsida http://hem.passagen.se/lonestarband/. För bokning kontakta Bertil 0706-493062 eller Benny 0708-243503

 

Alla ni som ej anmält medlemskap i Riffets 2010 kan göra detta via vår hemsida, www.riffet.com. 100 kr kostar medlemskapet

I höst har vi bl a en Medlemsfest som vi hoppas bli något utöver det vanliga