Ulf Laxmyr

Sångare och trombonist i bandet Snapshot och gästartist på Stefan Richters platta ”On a mission”

Uffe, du har nu signerat cdn On A Mission där du är en av flera gästartister, kan du berätta lite om din medverkan på denna cd? Stefan Richter och jag har i åratal gjort många inspelningar. Först och främst Stefans eget material men även en del cover-versioner i vår tappning och stil . Att jag fick förmånen att vara med i detta projekt är en lyckad synergi som växt fram under många år . Jag är själv utbildad ljudtekniker och producent och detta ihop med Stefan Richters musikaliska "skills" gör att vi har väldigt lätt att jobba ihop . Inspelningarna är oftast one-take sång och kör pålägg som vi gemensamt analyserar för bästa resultat .

Det goda samarbetet grundar sig också i att vi spelat i samma band i 27 år i år (tror jag)

Snapshot är ett återkommande band bl a på Riffets fester, vad är på gång framöver med detta band?

 Vi försöker vara det ultimata Coverbandet som inriktar oss på 70-80 tals dansanta soul disco funk covers,. Vi tar de spelningar som kommer in fortlöpande på rekommendationer och har alltid jobbat så. Det funkar bra . Det dyker upp roliga evenemang hela tiden och vi tar det som vi hinner med.

Vet att du varit aktiv i Musikkåren, har det blivit andra band med tiden? Jo, det stämmer. Spelade med i ABFs Musikkår, senare omdöpt till Söderslätts musikkår i många år och det var alltid lika roligt. Det kändes ibland nästan som en andra familj. Andra musikaliska erfarenheter parallellt med Snapshot är medverkan i olika dansband. Det mest frekventa var The Carolines som det blev 9 år med under tiden 1983-1992

 Vilka artister och/eller grupper har inspirerat dig i ditt spelande eller ditt sätt att sjunga ? Ingen jag kan säga som haft stor betydelse rakt av, men jag beundrar Tommy Körbergs sång . Mitt sätt att sjunga på har jag nog kommit på själv och utvecklat efterhand. Jag har den stora fördelen att mitt röstomfång är väldigt brett och då har man mycket större utrymme att lägga en mer passande stämma på grundstämman.

Har du någon speciell favoritartister/grupp som du gärna lyssnar på ? En grupp som jag lyssnat mycket på är den isländska gruppen Mezzoforte som funnits i över 25 år. Andra mer kända artister som jag kan jag nämna är Yellow Jackets , Nanna och Sanne S. Det blir mycket åt Soul och funk hållet

Vad ligger på skivtallriken just nu ? Mina barns musik ! och det är skiftande kan jag säga. Jag har inte en chans att spisa något själv .

 Vinyl eller cd? Det blir oftast CD, skivspelaren bröt ihop en tid tillbaka. Annars är detta också ett bra alternativ

Vilken målsättning har du med din musik? Någon dröm? Stora förhoppningar som alla andra att kunna komma ut med någon hit och flytta till Monaco?! Skämt åsido, jag tror nog att alla har de tankarna att någon gång i sitt liv att bli erkänd som musiker .

Någon speciell konsert du varit med om som du minns med glädje? Det jag kommer att tänka på är Mezzofortes 25års jubileums konsert på Vega i Köpenhamn som var helt otroligt bra .

Det som också gjorde denna kväll så perfekt var att hela bandet var där och vi hade en väldigt trevlig kväll dessutom .

 Vilken grupp eller artist tycker du att vi skall arbeta för att få till Trelleborg med Riffet som arrangör? Kanske Tommy Körberg eller möjligtvis Sanne Salomonsen. Säkert jättedyrt, men hörvärt

Vi i Riffet tackar dig Uffe för intervjun och önskar dig och övriga i Snapshot lycka till framöver

Intervju gjord av

Peter Frank

2010-05-24