Peter Lövqvist
och Johannes Lövqvist

producent, musiker, fotograf och
grundare till Vavade.se.

Du har nu signerat en skiva ”När vi vinner” FC Trelleborg från 2006, hur kom det sig att du gjorde denna platta? Det var egentligen en förfrågan från FCT om att göra en enklare kampsång. Och allteftersom den växte fram så kändes det som att vi borde göra något mer av den. Så det blev skivsläpp och hela alltet.

Med på plattan finns din son Johannes som sångare, har ni planer på att fortsätta samarbetet och har ni något nytt material på gång? Johannes har till min glädje valt att ta lektioner i bas på kulturskolan. Så det finns stora chanser att vi kommer att göra mer ihop i framtiden. Just nu har vi inget pågående projekt dock.

 Hur startade ditt eget musikintresse och hur ser din musikaliska bana ut? Jag började spela i grundskolan tillsammans med min ungdomskamrat Rickard Schöön som tyvärr förolyckades i en MC-olycka. Jag har spelat med flera band både ute på ställena och i Studion

Är det någon artist /grupp som inspirerat dig i ditt spelande?
Jag är en textmänniska. Så om texterna berör mig så kommer det att inspirera mig. Därför kommer namn som Roger Waters (Pink Floyd) och Peter Gabriel först till mig.

Har du någon speciell favoritartist/grupp?
Det pendlar, men Pink Floyd är nog det band som funnits där hela tiden utan att för den skull vara 1:a på lyssningslistan hela tiden.

Vad ligger på skivtallriken just nu? Amos Lee och Bright eyes

 Cd eller vinyl? CD

Nu lägger du ner mycket tid på fotografering och ditt företag Vavade som är mycket uppskattat av oss som gillar kultur, hur startade det hela och hur många besök har du på din hemsida? Själva fotograferandet har funnits där så länge jag kan minnas. Och jag brinner för kultur i alla dess former så det känns som en väldigt naturlig väg för mig att gå med vavade.se.

Namnet Vavade.se kom bokstavligen till genom att jag var ute med hunden och sparkade till något konstigt i sanden på stranden och sa för mig själv.. ”Vavade”. Sen sprang jag hem köpte domänen direkt. Det blev en kort runa med hunden den dagen.

Besöksantalet var i slutet på maj ca 10000 per månad, men mycket tyder på en betydande ökning just nu när man analyserar statistiken.

Ditt engagemang vad det gäller att följa det lokala i och runt omkring Trelleborg vad det gäller kultur är fantastiskt, hur klarar du av detta? Jag vet faktiskt inte.. Jag tror att det främst beror på att jag inte ser det som ett jobb utan som ett privilegium.

Vi i Riffet är mycket tacksamma för all hjälp vi får med att bevaka de arrangemang som vi ansvarar för, kan vi se en fortsättning på detta? Absolut. Dessutom har jag fått kontakt med andra hängivna fotografer och skribenter så det finns anledning att förvänta sig en ökning av bevakningen. Vilket jag är jätteglad för.

Några spännande artistmöte du varit med om under din tid som fotograf? Sånt där är klurigt att plocka fram. Kan väl egentligen bara säga att ingen någonsin har visat några negativa sidor. Jag tycker att alla jag mött har varit väldigt tillmötesgående och vänliga. Måns Zelmerlöw var den första egentliga intervjun så den minns jag lite extra. Gjord uppe i omklädningsrummet på valens köpcentrum. Har träffat honom några gånger sedan dess, bland annat på melodifestivalen nu senast. Linda Bengtzing gav också en oförglömlig intervju i ett tempo som fått en vessla att se ut som en sengångare. Men alla möten har känts bra tycker jag.

Jag har en liten ide om en intervjuserie jag skulle vilja göra som ingen annan gjort tidigare. Jag jobbar för tillfället med att utröna förutsättningarna för en sådan serie.

 Kan du nämna någon artist/grupp som vi i Riffet skall arbeta för att ta hit till Trelleborg? Jag har nästan inte alls lyssnat på honom själv, och kan till och med känna att jag kan ha lite svårt ibland att ta till mig hans musik och tankar. Men Thomas DiLeva hade jag gärna velat se i Trelleborg.

Vi i Riffet tackar dig Peter för denna intervju och önskar dig all lycka till framöver med ditt företag, fotografering och musicerande. Vi hoppas att du även i fortsättning kommer på våra arrangemang och så klart som något av en VIPare

Jag bugar och tackar tillbaka.

 

Intervju gjord av

Peter Frank

2010-06-13