Olle Nilsson

som gjorde ett bejublat framträdande på Riffets 5 års jubileumsarrangemang ”I Beatles anda”
den 6 november 2010 på Kulturhuset, Trelleborg
Arrangemanget var ett samarbete med ABF

Du har nu signerat en CD med er grupp Liverpool ”Love is all (se bild). En cd som har stora beröringar med Beatles musik, kan du berätta lite mer om denna skiva? Grammofonbolaget StartKlart hade en låt med Beatles-stuk och frågade oss om vi ville framföra den i Melodifestivalen. Visst, vi spelade in den och kom med! Vi fick då erbjudandet att spela in ett helt album med egna låtar i Beatles anda. På CD'n finns förutom ”Love is All”, bl.a. min låt ”Humans”, som vi på uppdrag av Beatlesfestivalen i Liverpool, tidigare spelat in på Abbey Roadstudion i London,som en hyllning till John Lennon.

Som jag förstår det så ligger Beatles musik dig väldigt varmt om hjärtat, är det så eller finns det även andra artister/grupper som du påverkas av? Jag fångas av artister som jag tycker uttrycker något personligt, ärligt och äkta.

 När man som i lördags blundar och lyssnar på dig så känns det ibland som om John Lennon stod på scenen. Är detta den artist som passar dig bäst att framträda låtar med? Förutom mig själv, passar nog Lennon bäst, men jag har även gjort en rad shower med Elton John's musik. En del säger att jag låter som David Bowie ibland.

Hur uppstod gruppen Liverpool, ni har väl hållit på ett bra tag nu? Liverpool bildades 1979 bl.a. av Kent och Ronnie som fortfarande är med. Det började som en kul grej, men snart spreds ryktet om gruppen och spelningarna blev fler och fler. Jag kom med i slutet av 80-talet, då gruppen gjorde en Beatlesmusikal i Norrköping.

Har du själv någon speciell favoritplatta med The Beatles? Varje Beatlesalbum och varje Beatleslåt är för mig som en länk i en fantastisk kedja av musikalisk utveckling och genialitét. De vågade strunta i kommersiella krafter och överraskade hela tiden med nya idéer och infall.

Vilka musiker/artister har influerat dig i ditt gitarrspel? Jag har aldrig jobbat på att bli en lysande gitarrist, men jag började lyssna på de gamla rock-, blues- och jazzgitarristerna.

Någon speciell favoritartist/grupp? Leonard Cohen, Bob Dylan, John Lennon, Elton John, John Lee Hooker, Joni Mitchell, Björk, Yoko Ono, Jennifer Warnes, Beach Boys ...

 Vilken skiva ligger på skivtallriken just nu? Vinyl eller cd?
CD – John Lee Hooker´s ”Chill Out”.

Hur ser det ut framöver med spelningar både för dig och Liverpool? Just nu är Liverpool i Falkenberg 3 dagar och i slutet av månaden Malmö och Höllviken. Kolla gärna på www.liverpool.se! Själv är jag med i en Julshow i Åhaga, vid Borås de två första veckorna i December, - en häftig tributeshow till Abba, Elvis och Queen.

 Någon artist du tycker vi i RIFFET skall arbeta på för att få till Trelleborg framöver? Ringo såklart!!!

Vi i Riffet tackar dig, Olle, och ännu en gång ett stort tack för spelningen i Trelleborg. Väldigt uppskattat av båda oss som arrangörer och hos publiken Tack, det var en skön upplevelse att spela för och med er! Jag kommer mer än gärna tillbaka!

 Trelleborg 2010-11-07 Peter Frank
Musikföreningen Riffet