Richard Harletun

PåCDn Richard Harletun medlem i bandet Southern Band aktuella för vårt, Musikföreningen Riffets,  medlemsarrangemang ”Rock Halloween” den 31 oktober 2015  i Stora Salen, Parken Trelleborg

Du har nu signerat er nyinspelade cd ”One” med gruppen Southern Band. Kan du berätta lite om denna inspelning?
”One” är inspelad i vår egna studio hos Mats, basist i bandet. Inspelad analogt med dubbla mickar, ja i likhet med inspelningar som Led Zeppelin gjorde. Så här är inget digitalt, en äkta inspelning.
Hur funderade ni på låtvalet, för det är covers av verkliga kända musiker?
Låtvalet är från vad vi jammat sedan 2013, låtar som kännts bra redan från då vi började spela dem.
Ni har fått varit med på en del spännande arrangemang?
Ja bl a Bluesfestivalen i Mönsterås. Vi kom dit via inskickade låtar i en tävling där vi blev uttagna bland 110 inskickade låtar. Sex st band fick spela live där publiken fick rösta fram ett band och glädjande nog så vann vårt band publikens val. Priset var bl a en timmes spelning på den stora bluesfestivalen. Juryns val gick till Lisa Lystam som spelat på ert, Riffets, bluesarrangemang.
Andra roliga spelminne är Bluesfestivalen i Binz och Ölands skördefestival.
Den 31 oktober är det dax för Riffets arrangemang och då kommer vi att ha möjlighet att lyssna på ert band Southern Band. Många vet säkert vem ni är men det finns säkert de som inte känner till ert band.  Därför skulle det varit roligt att få höra lite mer om ert band.
Vi vill inte sätta någon speciell stil utan varierar oss utifrån vad vi själv gillar att spela och framföra. Kan variera från blues, funk och hård rock. Gärna covers på lite bortglömda låtar.
Förutom mig själv på sång så är det Mats Ohlsson på bas och sång, Joakim Magnusson på trummor och sist men inte minst Lars Eriksson på gitarr.
Hur känns det nu inför spelningen på Riffets höstfest?
Det skall bli riktigt roligt att spela och visa vad vi går för, överraska publiken. Roligt också att  vara förband till Bonafide, det  känns bra
Någon artist som influerat dig genom åren?
Joe Bonamassa, Electric Mary är ett favoritband, sedan en hel del hårdrockband som AC/DC, Motorhead och Saxon. Melodiösa hårdrockslåtar med enkla melodier och en bra sångare, det är en bra kombination. Freddie Mercury är en sångare med brett register som jag uppskattar.
Hur ser det annars ut framöver?
100 % satsning på Southern Band och vi är i startgropen för vår andra skiva. Samma studio, ny teknik och vi har ett bra underlag till låtar
Vi i Musikföreningen Riffet tackar dig Richard för denna intervju och önskar er i Southern Band  lycka till på vårt kommande arrangemang den 31 oktober samt er nya skiva som jag hoppas även kommer på vinyl
Intervjun gjord 2015-09-25
Peter Frank
Mer info om arrangemangt den 31 oktober  hittar ni på vår hemsida www.riffet.com.