Annika Johansson (Åhus), Barn & Ungdomsproducent på ”Musik i Syd”

Du har nu signerat en skiva med Trbg's Kyrkokör från 1976, vad minns du från inspelningen ?
Jag har starka minnen från St Nicolai kyrka, eftersom jag har varit där väldigt mycket med barnkör, flickkör, ungdomskör och kyrkokör under hela min uppväxt. Kommer ihåg doften & känslan…Koncentration, väntan och fniss är väl det jag minns både från inspelning, högmässor och konserter
.

 Har du medverkat på fler skivor ?
Ja, med Flauto Dolce och Ensemble Mare Balticum och Collegium Aasiensis, ”Majas sånger” och ”Från Pepparkakeland” …

Vilka andra ”band” har du spelat med ?
För skoj skull (Chans till chansen), Lunds Renässansensemble , Musica Cantabile (blockflöjt, gitarr och sång) Ensemble Mare Balticum (heltidsanställd, historiska instrument som började med Ystads Pipare 1986) Flauto Dolce (blockflöjtskvintett) och Majas sånger m.fl. ensembler i Musik i Skåne

Hur ofta besöker du Trelleborg ?
Träffar föräldrar och syskon i genomsnitt varannan månad, kanske

Vad gör du just nu på musikfronten ?
Lägger hela min själ åt att barn och ungdomar får stärkande musikupplevelser, i min egenskap som Barn & Ungdomsproducent på ”Musik i Syd”.

Någon artist du tycker vi i ”Riffet” skall arbeta på för att få till Trelleborg ?
… varför inte Marie Bergman ! Hon är lite nostalgi för mig på det viset att jag lyssnade mycket på Family Four som ung … Hennes fantastiska tolkning av ”Nu har jag fått den jag vill ha” av Olle Adolphson håller jag fortfarande som den bästa. Hon får gärna hålla en föreläsning som hon ju ofta också gör… Det skulle va´ kul!

Vad ligger på skivtallriken just nu?
Sjostakovitj preludier & fugor med Keith Jarret och Real Groups underbara jul cd…

En stor musikalisk upplevelse ?
Den största är helst klart Matteuspassionen av J.S Bach i Johanneskyrkan i Malmö, kanske att det var 1976 eller 77. Jag åkte ensam in till Malmö på konsert. Visste bara att jag gillade J.S Bach. Visste inte att jag skulle känna mig som en liten prick i universum, i en stor kyrka med massor av människor som framförde/ lyssnade - fullständigt översköljd av de vackraste toner … En känslochock, faktiskt.

 Något eget musikaliskt drömprojekt du skulle vilja genomföra ?
Jo, många - det är mitt jobb… Att blanda proffsmusiker med barn och ungdomar, där alla har betydande insatser - det är det bästa. Då kan det bli en stor upplevelse att bära med sig i livet. Det ska vara ett projekt som byggs upp under en tid, där många arbetar på olika nivåer, och när man sedan för samman de olika delarna så blir det; KANON!

Vi i Riffet tackar dig Annika och hoppas vi får se dig antingen som publik eller som dragplåster på några av våra arrangemang.