Håkan Nyberg
nybliven vipmedlem nr 200 i RIFFET

Du har nu signerat en skivan med Wiehe, Nyberg, Franck & Fjellis (se bild), vad minns du från denna inspelning?
Det finns två sidor av denna inspelning. Det var ett försök att göra en skiva med synthmusik i Sverige. Det negativa var att vi provade att spela in allt en och en. Det kändes lite störigt. Det fanns dock positiva sidor också av denna inspelning. Resultatet var vi mycket nöjda med. Speciellt när vi tittar i backspegeln. Mikael Wiehes översättningar var som vanligt mycket bra.

Hur många skivor har du medverkat på?
Det har säkert blivit ett femtiotal med åren.

Kan du nämna några artister som du spelat in skivor med?
Det finns en hel del, några jag kan komma ihåg är så klart inspelningar med Björn Afzelius, Thomas Wiehe, Mikael Wiehe, Fjellis och Nationalteatern. Det finns även artister som Solstollarna och Hasse Andersson.

Trelleborg har du besökt ett antal gånger, vilka artister har du då varit med?
Leif Carlsson en tre-fyra gånger, Rock´n Roll Torpedos, Fjellis ett flertal gånger. Senast var det i höstas i Parken med Nationalteaterns Rockorkester.

Vad gör du just nu på musikfronten?
För tillfället är det spelningar med Pontus Snibb, det kommer att vara så i vår och sommar. I mars har vi en del blueskvällar att se framåt. Även en i Trelleborg är planerad (17 mars) Kommer även att turnera med Nationalteaterns Rockorkester i sommar.

Någon trummis som du vill nämna som något av favorit?
Jim Keltner, Levon Helm och Ringo Starr

Någon grupp/artist du vill nämna?
Kan nämna några som Dwight Yoakam och Dan Baird. Som något av favoritartister..

 Någon artist du tycker vi i RIFFET skall arbeta på för att få till Trelleborg?
Varför inte Louise Hoffsten och då med Pontus Snibb Band. Vi har spelat ihop tidigare och det hade varit roligt att köra detta igen.

 Vad ligger på skivtallriken?
Spelar för tillfället Holmes Brothers, en soulgrupp som här kör countrystil med bl a Levon Helm som gästartist. Kan rekommenderas.

En stor musikupplevelse som du vill nämna?
Led Zeppelin 1972 i Stockholm var en höjdare och så klart Jimi Hendrix 1967 i Malmö

Vi i Riffet tackar dig, Håkan, och hoppas nu på en riktigt bra spelning här på Tre Lyktor ikväll. Vi tar till oss detta med Louis Hoffstein, det hade säkert blivit en höjdare i Trelleborg.

Peter