Jalle Lorentsson
Efter Blueskvällen i Trelleborg den 17/3

Du har nu signerat en skivan med Wilmer X(se bild), vad minns du från denna inspelning?En speciell kväll med Wilmer X” är en liten speciell skiva, en äkta liveplatta inspelad på Stadt Hamburg den 22 april 1991. Det var när Wilmer X var som störst, vi hade sålt över100 000 plattor och det var en extra grej vi gjorde efter Mambo Feber. Ett lyckligt band med Peps som gästartist.

Kan du nämna några grupper/artister än Wilmer X som du spelat in skivor med?Jag minns samarbetet med Fjellis och även med Eldkvarn. Spelar även med på Roxettes succé Dangerous, det var häftigt,. Har med ett solo på denna låt. Mats Olsson skrev i en artikel när han hade besökt New York ”överallt i alla varuhus hörde man Jalles munspelssolo”. Det var häftigt.

Vad gör du just nu på musikfronten? Jag spelar för tillfället med Pontus Snibb. Samarbetar även med Jan Sigurdh, en driven pianist, jäkligt kul.

Någon artist som influerat dig? Elvis Presley, det var på 70 talet, då genom storebror. När det gäller blues vill jag nämna Elmore James, en artist vars musik går rakt in i hjärtat.

Någon grupp/artist du vill nämna som favoriter? Sonny Boy Williamson 2 och Little Walter, det är riktigt bra bluesartister. Rolling Stones har jag lyssnat mycket på, mycket tillsammans med Nisse Hellberg.

Någon artist du tycker vi i RIFFET skall arbeta på för att få till Trelleborg? Lasse Tennander är en artist som kanske skulle gå hem i Trelleborg

Vad ligger på skivtallriken? Det blir en del countrymusik, Merle Haggard är nog den senast spelade artisten. Det skall speciell teknik till om man vill spela country på munspel.

Något speciellt projekt du skulle vilja starta upp? Samla ihop ett countryband, med lite spännande artister. Varför inte med Emmylou Harris, det skulle vara riktigt spännande.

Vi i Riffet tackar dig, Jalle, och tackar dig samtidigt för denna riktigt gungiga blueskväll i Trelleborg. Vi tar till oss detta med Lasse Tennander, det hade säkert blivit en spännande spelning i Trelleborg.

Peter

 Kom. Blueskvällen i Parken Trelleborg den 17 mars blev en riktig succé. Fullt hus, bra respons och med riktigt duktiga musiker. Vi tackar alla, såväl gäster som artister, detta lovar gott inför framtiden.