Henk Beck
utbildad klassisk gitarrist, manager,
medarrangör i Ringsjön Runt m m

Du har nu signerat en egen skiva, (se bild), vad minns du från denna inspelning?
Jag turnerade i fyra år med en Symfoniorkester runt om i Sverige, från Kiruna ner till Trelleborg och spelade symfonisk rock. Hade många roliga projekt igång på den tiden. Tyckte då att det skulle vara roligt att spela in en egen skiva. Skivan spelade jag in i en studio på Svaneholms slott med musiker från Malmö och Helsingborg. Skivan innehåller egna låtar med eget arrangemang.

Hur många skivor har du spelat in?
Förutom denna lp så har jag spelat in två singlar, Lily och Pictures of life. Roligt var att låten Dragonfly från lp skivan blev inspelad på kinesiska.

 Några andra artister du spelat med?
Har i första hand valt att satsa på eget, men en del artister har jag spelat med. Spelade med Cornelis Vreeswijk på Trädgården i Göteborg. Jag liksom Cornelis kommer ursprungligen från Holland. Några musiker som jag spelat med är Anders Bergkrantz och Björn Hangsel (har senare spelat med bl a James Last)

Någon spelning i Trelleborg du vill nämna?
1980-84 hade jag ett samarbete med Jörgen Flink på Musikskolan, var då med och spelade på Församlingshemmet.

Någon artist som influerat dig?
Vill då gärna nämna Beatles och Toto, två stora grupper.

Någon grupp/artist du vill nämna som favoriter?
Toto och symfonisk rock som Yes lyssnar jag gärna till, är dock allätare och lyssnar nu mycket på klassisk musik. Vill också gärna nämna artister som Mats Rundin cello och Peter & Patrik Jablonski.

 Någon artist du tycker vi i RIFFET skall arbeta på för att få till Trelleborg?
Varför inte en konsert med bröderna Jablonski, två världsartister som jag tror många hade uppskattat.

 Vad ligger på skivtallriken?
En skiva med Peter Jablonski.

En stor musikupplevelse du upplevt och som du vill berätta om?
Det jag kommer ihåg än idag är en konsert med Emerson, Lake & Palmer i Holland på 70-talet. Bandet var banbrytare inom popmusiken och jag vet att i publiken satt Paul Mc Cartney, Stevie Wonder och medlemmarna i gruppen Yes.

Något speciellt projekt du skulle vilja starta upp?
Det skulle vara jätteroligt att spela in en skiva till, gärna med inriktning på symfonisk pop.

Vad gör du idag på musikfronten?
Jag är manager för Huaröds kammarorkester samt för bröderna Jablonski. Har även en hel del andra projekt på gång sidan om musiken. Men det är en hel del musik än idag och det är roligt.

Vi i Riffet tackar dig, Henk, en gammal god vän, och önskar dig samtidigt lycka till i arbetet som manager och med dina fortsatta projekt.

 Peter