Åke Arenhill

som den 24 april uppträder med arrangemanget ”Den flygande holländaren” tillsammans med Lasse O på Kulturhuset i Trelleborg. Ett samarbete mellan ABF och Riffet

Du har nu signerat en egen skiva, (se bild), vad minns du från denna inspelning? Jag har ett fullständigt vansinnigt minne av denna inspelning. Jag blev uppringd av Allan Schulman för ett TV program, det gällde 8 st program totalt. Jag skulle göra text till en låt per program vilket slutade med att jag även fick framträda i TV rutan. Inrullande i en kärra så sjöng jag mina låtar och målade samtidigt. Jag är nöjd med resultatet och det är ett roligt minne.

Hur mycket arbetar du med musik idag? För ögonblicket så repeterar jag ett arrangemang kring Edith Piaf som jag skrivit text till. Skall framföra detta arrangemang på Blå Båten tillsammans med Pia Williamsson på sång och Tord Sölvesson på dragspel. Två stycken utsålda föreställningar väntar. Sedan har vi ju arrangemanget i Trelleborg den 24 april då jag och Lasse O skall tolka Cornelis Vreeswijk. Cornelis lärde jag känna i slutet av Cornelis liv. Jag var med och skrev på hans sista album, han levde ett sårigt liv

 Har du varit och uppträtt i Trelleborg tidigare? Det har faktiskt inte blivit så många tillfälle, men en del slutna sällskap har jag uppträtt för i Trelleborg. Hade nyligen en utställning på Häckeberga slott ”Liv och konst”

Någon artist som influerat dig? Ja det är en del, Beatles är ett band. De har 3-4 skivor som kommer att bli evergreens. Simon & Garfunkel har också betytt en del, jag översatte bl a Bridge over trouble water till Tommy Körberg, Som en bro över mörka vatten. Burt Bacharach vill jag också nämna i detta sammanhang, en mycket duktig artist.

Vad ligger på skivtallriken? Nu för tiden blir det mest klassisk musik. Har skrivit en pjäs om Schubert, en för mig enastående kompositör. Han skrev ca 6-700 hundra visor förutom alla de stora verken. Det finns så mycket mänskligt om honom.

Du är ju en mångsysslare, vad gör du just nu? Måleriet upptar ca 90 % av tiden. Det kan också bli en biografi som skall handla om skapandet, dra nytta av livet.

.Kommer vi att se dig i Trelleborg framöver förutom Corneliskvällen? Det finns inga planer. Just nu är det utställning om konst i första hand. Denna skall ställas ut i Malmö.

Vi i Riffet tackar dig, Åke och önskar dig samtidigt lycka till med alla dina arrangemang och vi ser fram emot arrangemanget på Kulturhuset i Trelleborg i april. Du skall känna dig riktigt välkommen .

 Peter