Bertil Harding
som i lördags, 25 oktober, spelade med Lone Star Band på Riffets medlemsfest i Parken Trelleborg

Du har nu signerat en egen skiva, (se bild), vad minns du från denna inspelning? Skivan är Hasse Anderssons första lp och heter ”Kasta inte sten”. Jag spelade ihop med Hasse`s bror Jonny och Hasse tyckte det lät fräckt med solona på vår Rockvaktmästar platta så han ville ha det på sin inspelning också, Jag var lite tveksam i början för Hasse´s låtar är ju inte direkt rock and roll men funkade bra.

Du var också med i ett band från 70 talet, Rockvaktmästaren som bl a spelade in en lpskiva som det skulle vara roligt att få höra lite om! Rockvaktmästaren en skiva som jag skrev innan spelade jag med Jonny , Jonny var duktig på att ordna spelningar men sämre på att kräva bra gage. Vi spelade ibland både fredagar och lördagar och det blev slitet till slut. Jag hade precis startat familj och vi fick kontakt med Krister Gärdsby som hade ett skivbolag. Krister gillade vår musik och betalde inspelningen som gjordes i Stockholm.

Är det några artister/grupper som influerat dig i ditt gitarrspel? Den som påverkade mej att börja spela sologitarr var en man vid namn Leslie West, han spelade i en grupp som hette Mountain. Jag själv började spela gitarr ganska sent, närmare vid 20 års ålder. Där var också en svensk grupp som hette November som jag blev influerad av.

 Några favoritartister/grupper? Favoritgrupper har skiftat lite genom åren. Kan väl nämna några; Gary Moore, Green Day, Gentle Giant , ZZ Top, Creedence och en hel del artister och grupper till

 Kan du nämna 3 st bra låtar! Jag har många favoritlåtar så det är svårt att plocka fram någon speciell favoritlåt

Vad har du på gång framöver med Lone Star Band? Lone Star Band har 2 spelningar inplanerade resten av året. Hösten har varit hektisk, samtidigt så är det roligt att träffa alla dessa människor som är intresserade av vår musik. Jag hoppar ibland in och spelar några solo med någon kompis som har hemma studio och det är inspirerande.

.Är där någon artist du kan rekommendera till RIFFET? Skulle vara roligt om det gick att få hit Mountain eller varför inte Huey Lewis and the News.

Vi i Riffet tackar dig, Bertil och önskar dig samtidigt lycka till framöver med ert band Lone Star Band. Vill avslutningsvis tacka dig och övriga i bandet för en hel lyckad kväll. Fullt ös på dansgolvet är väl en bra respons från oss som var på plats

Intervju gjord av Peter Frank

Musikföreningen Riffet Trelleborg

Mer om Lone Star Band kan ni hitta på;

http://hem.passagen.se/lonestarband/