Mats Ronander
som gjorde ett bejublat framträdande på Kulturdagen
i Trelleborg den 20 september 2008 i Parken.

Du har nu signerat skivan Reality, (se bild), vad kan du berätta om denna skiva Framsidan på konvolutet är en familjebild med ett foto på mig och min mamma. Det var den första plattan på Polar av fyra stycken soloplattor. Skivan spelades in 1987 och var min femte soloplatta En engelsk platta för lansering i bl a Tyskland innehållande några gamla örhänge med favoritlåtarna ”Tears of Joy” och ”Good for you”.

Du har ju spelat med många artister kan du nämna några av dem? Ulf Lundell är en gammal partner som jag varit studiomusiker på tre av hans skivor. Nature, Lasse Wellander, Bosse Skoglund listan kan bli lång. Sedan har jag kompat en hel del artister genom åren som t ex Ted Gärdestad, Pugh under åren 76-78 och våren 2007 så var jag på turné med The Original ABBA Orchestra

Någon artist som influerat dig? Det är mer musikstilar som Rock och blues men även country och jazz som influerat och tilltalat mig.

Några favoritartister/grupper? Skall jag nämna några så får det bli J J Cale, Eric Clapton och Who. Oasis är också ett riktigt bra rockband.

 Spelningen i Trelleborg? Bandet som spelar ikväll i Trelleborg är ett litet ihopplock av musiker som jag tidigare lirat med. Bra musiker så det lovar gott inför kvällen.

Vad har du på gång framöver? Senare i höst blir det Bluesbandet igen. Sedan väntar en promotion i USA, julshow på Annexet i Stockholm och sedan får vi se. Blues i Trelleborg nästa år kanske?

.Vi i Riffet tackar dig, Mats och önskar dig samtidigt lycka till framöver. Hoppas att ni återkommer till Trelleborg inom kort

 Intervju gjord av Peter Frank
Musikföreningen Riffet Trelleborg

 Mer om Mats Ronander finns på hemsidan

http://www.matsronander.se/