Sten Nilsson

Sten & Stanley, och nu aktuell med julkonserter under november och december 2009

Du har nu signerat några Sten & Stanley skivor, bl a ”Röd var din mun” inspelad 1967, kan du berätta lite om denna skiva? ”Titta så stiliga vi var”, ja det har blivit en hel del skivor genom åren. Det är lite speciellt med de gamla vinylskivorna och detta är en av våra tidigare plattor som vi spelade in på Telstar

Skall så klart hälsa dig välkommen till Trelleborg och tacka er för denna fina julkonsert? Tack, det är lite speciellt med julkonserter. Ifjor var jag och med och uppträdde med Malmö Brandkår. Detta med julkonserter är ett väldigt trevligt sätt att möta julen på. Tidigare år har jag uppträtt tillsammans med såväl Christer Sjögren där det hela började och Hasse Andersson i Ladan

Det är ett digert program ni har framför er? Ja vi spelar nu varje dag fram till den 20 december och sedan blir det några konserter efter jul också. Men det fungerar när kemin stämmer så bra som den gör mellan oss, Magnus Johansson, Marcus Ubeda, Lennart Palm och Maris Knutsson.

 När man nu får tillfälle att prata med dig så måste man ställa frågan; Hur är det med Sten & Stanley?? Vi har våra spelningar så det är bra. Förra helgen så uppträdde vi som eventband på Dansbandskampen.

Många band spelade mer popmusik i början av 60 talet och valde sedan att fortsätta som dansband, tänker då på Flamingokvintetten, Streaplers och även ni spelade en lp ”Guns of Bofors” på Decca redan 1963. Vad var anledningen till detta val av musikstil? Svårt att säja, det var nog mer en tillfällighet. Att vi spelade in på Decca var lite extra roligt, det gjorde ju även Rolling Stones på den tiden. Jag var faktiskt med redan på Little Gerhards skiva ”Den sista mohikanen”, där jag spelade sax, året var 1962.

Dansbanden verkar komma tillbaks igen, kan du se någon förklaring till detta ? Dansbanden återspeglar tidens anda. Det har gått upp och ner precis som mycket annat. 80 talet kom discon och då var det de som gällde för de flesta, 90 talet var en uppgång för dansbanden och nu med Dansbandskampen så har det verkligen blivit ett uppsväng.

Vinyl eller cd?? Det får bli vinyl, nu när det analoga har utvecklats

En sista fråga, har du alla dina eget inspelade vinylskivor? Nej det har jag tyvärr inte (Kom, jag får be dig återkomma med vilka skivor som du saknar så skall vi hjälpa dig att få tag på dessa)

 Vi i Riffet tackar dig, Sten Nilsson för ditt uppträdande här i Trelleborg på Församlingshemmet och önskar dig all lycka till framöver. Hade varit riktigt roligt att höra Sten & Stanley spela de gamla 60 talslåtarna, vi får se…….

 Intervju gjord av Peter Frank 23 november 2009

Musikföreningen Riffet Trelleborg