Maj-Britt Stridsberg Sångerska i det populära dansbandet Palomaz
som spelas flitigt på Radio SMF I Trelleborg

Du har nu signerat en egen skiva, ”Röda rosor”, (se bild), vad minns du från denna inspelning? Det är vår första skivinspelning som kom till efter en uppmaning från vår danspublik att man ville ha en skiva från vårt band. Vi fick då allt mer tankar på att göra verklighet av detta och skivan spelades då in 1979. Skivan såldes bra så det blev ett bra resultat av det hela.

Hur startade det hela med Palomaz! Vi startade 1977 och det började med att min man Tommy hade en arbetskamrat som spelade musik och de började spela mer och mer. Tommy var duktig på dragspel och jag själv sjöng så det kändes naturligt att starta ett band. Min son kom med i bandet efter något år och var med som trummis på vår första skiva. Ulf Olsson var med i vår ursprungliga sättning men flyttade senare till Motala. Vi var ett lokalt Tomelilla band.

Namnet ”Palomaz” med det klassiska Z på slutet hur kom detta namn till? Vi gillade låten ”La Paloma” så det Palomaz blev en följd av detta. Varför många valde att ha ett Z på slutet vet jag inte riktigt kanske såg det lite fräckare ut

Jag har här skivorna ”Palomaz 11 och 12” med mig, hur många skivor blev det egentligen genom åren?? Totalt blev det 25 skivor, rätt fantastiskt. 16 st var på vinyl, sedan kom kassetterna och senare då cd skivorna. Skivorna ”Blå ängel” och ”Senorita spelades in hos Bert Karlsson i Skara efter det att han skrivit kontakt med mig. Dessa båda skivor spelades in på Mariann Records och åren var 1985 och 1986. Meningen var att vårt band skulle kompa men det visade sig att skivorna skulle spelas in med studiomusiker och det var bl a Lasse Westman, Kjell Öhman, Anders Engberg och i kören fanns namn som Lotta Engberg, Liza Öhman och Vicky Benkert.

Är det några artister/grupper som influerat dig? Nej jag började sjunga 1977 och jag kan inte komma på att någon speciell artist har influerat mig. Man jämförde min röst med Anita Lindbloms men det är inget jag själv har efterliknat

 Har du någon speciell favoritartist/grupp?

Elvis har alltid varit en favorit och när jag köpte hans singlar och ep´s så spelades de flitigt.

Håller du fortfarande på med sången? Nej, när min man gick bort så var det inte lika roligt så jag slutade då att sjunga. Lyssnar idag gärna på klassiskt och country.

Vad lyssnar du på nu för tiden? Det blir en del med ett tyskt band som heter Flippers och Billy Vaughn. Senaste skivan jag köpte var faktiskt igår i Tyskland och det var en cd med Captain Cook.

Vilken utveckling har dansbandsmusiken haft sedan 70 talet?

Det var en del dansband som drog igång det hela och blev väldigt populära på 70 talet som t ex Lasse Stefanz, Vikingarna och Thorleifs för att nämna några. Det fortsatte in på 80 talet och sedan blev det lite sämre på 90 talet. Så länge vi höll på så hade vi många spelningar och det var i stort sett varje helg som vi var igång. Det var både fredag och lördag kvällar samt även söndag eftermiddag. Nu har Dandsbandskampen gjort att intresset återigen ökat för dansbandsmusik med många nya grupper

Är där någon artist du kan rekommendera till RIFFET? Nej ingen speciell, Danne Stråhed, är alltid poplulär

Vi i Riffet tackar dig, Maj-Britt och önskar dig samtidigt en riktigt skön sommar

 Intervju gjord av Peter Frank

2010-06-02

Musikföreningen Riffet Trelleborg

 Är du intresserad av att lyssna på Palomaz så spelas denna grupp flitigt på Radio SMF på Trelleborgs lokalradio