Bosse Wickström

som många känner igen från dansbandet Wickers

Du har nu signerat en av dina skivor, (se bild). Bosse Wickström & Wickers inspelad 1973 i Playback Studio i Malmö, något du minns speciellt från denna platta? Skivan spelades in 1973 och det som är lite speciellt med plattan är att vi använde studiomusiker vilket blev som ett erkännande inom dansbanden att man gjorde på den tiden. Det var riktigt duktiga studiomusiker med Leif Uvemark i spetsen. Skivan spelades in i Malmö av Polydor.

 Du har ju en lång karriär bakom dig, hur började egentligen det hela? Allt började 1957 då jag som 11 åring spelade dragspel på fester framför allt då vals och tango. Jag hade då träffat Torsten Nilsson som senare också skulle vara med att starta Wickers. 1959 blev jag juniormästare som spelman. Som artonåring så bytte jag ut dragspelet mot orgel och 1960 så startade vi Wickers Quintet. Vi spelade mycket på Radio Syds fester som drevs av Britt Wadner, en rolig tid att minnas tillbaks till.

1964 så spelade ni er första skiva, en singel ”Shadows and dreams/Lancy, det var innan ni blev Wickers?

Ja, jag var stor beundrare av Frank Sinatra och Elvis så detta var en liten annan inriktning av vad som skulle komma med Wickers, som var ett rent dansband.

Sedan kom en lång period med Wickers? Med Wickers höll vi på ända fram till 1986. Som ”Trelleborgsgrabb” så började vi med musiker från Trelleborg och Svedala. 70 talet var ett stort årtionde för dansband, förutom spelningar i hela Sverige så var vi även i Danmark, Norge och Spanien. Dansbanden höll ända fram till diskotiden började då det blev betydligt svårare att hänga med. Nu har det fått en liten ny era i o m bl a annat Dansbandskampen.

Du är ju fotfarande aktiv, vad gäller nu för tiden? Jag spelar mycket tillsammans med den goda gitarristen Percy Malmqvist och då bl a på ålderdomshem och privata fester

Några speciella minne från ditt musikliv? Det finns så klart mycket att berätta men jag låg 14 dagar på svensktoppen och det var så klart roligt.

 Några musiker/artister som påverkat dig under åren?

Jag är stor beundrare av Frank Sinatra och Elvis Presley, de båda artisterna har följt mig under åren. Beatles var så klart en inspirationskälla på 60 talet, det låg helt rätt i tiden. En svensk artist som jag är mycket förtjust i är Jussi Björling. På julafton spelas ”O Helga Natt” hela dagen

Vad ligger på skivtallriken just nu? Det är en skiva med The Rat Pack, en sammanslutning av artisterna Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis Jr, Peter Lawford och Joey Bishop, en inspelning från Las Vegas.

Är där någon artist du kan rekommendera till oss som arrangörer, menar då Riffet,? Percy Malmqvist och Leif Örnbåge är duktiga musiker som säkert hade glatt Trelleborgarna

 

Vi i Riffet tackar dig, Bosse och önskar dig samtidigt lycka till framöver med dina spelningar med Percy Malmqvist. Skulle vara roligt att kunna erbjuda trelleborgspubliken med en comeback av Trelleborgsgrabben Bosse Wickström

 Intervju gjord av Peter Frank 2011-03-24

Musikföreningen Riffet Trelleborg