Magnus Trulsson

den andra intervjun i bandet Frank inför kommande medverkan i ”Musik Tre Akter” den 5 april 2013 i Parken då bandet FRANK  har sin releasespelning för deras nyproducerade cd.
 
Magnus Trulsson, du har nu signerat en vinylsingel, Emeralds ”She´s a rock roll star”, som vi gärna vill veta lite mer om?
Skivan spelades in 1988 på Studiebörsen med producent Pär Davidsson. Jag spelar som nu bas medan vår sångare Johan Widerberg i bandet Frank spelade trummor. Det var stort med hårdrock denna tid och detta var vårt försök att slå igenom. Allt i samma era som Bon Jovi och Europé som då var högaktuella med sina skivor. Skivan tryckts upp i 1000 ex och den sålde relativt bra. Vi fick genom skivan även en del spelningar. Bandet Emerald varade i ca 1 år.

Nu är det Frank som gäller och ni är på gång med en skiva även med detta band?
Den musik vi spelar med Frank är mer den stil jag själv gillar. Skivan kommer att tryckas upp i 500 ex och skall först ses som en marknadsföring för kommande gig. Sedan är det så klart bra om vi kan sälja en del också. Skivan innehåller 5 låtar,  men vi har nu redan material för en fullängds skiva.

Som jag förstår det så har du varit med en del under dina år som musiker ?
Ja, det började redan i 13 års åldern och då i ett skolband. I 9:an så hade jag tillsammans med Bert Lundgren, Rickard Harletun och Mats Jeppsson en del olika band. Efter 9:an så hette vårt band Hatred och detta var på 80 talet. Vi var bl a med i en musiktävling i Stadsparken i Trelleborg.
Efter Emerald så blev det mer och mer fotboll för min del, först med eget spelande och sedan som ledare för mina söner. Var dock med i några band på den tiden
bl a Hollihossan.
Sedan kom jag i kontakt med Bert via facebook och sedan var det igång igen och det är kul. Nu får fotbollen vila.

Nu blir det release den 5 april i samband med ”Musik i tre akter akt 5” som vi Riffet arrangerar i Parken. Vad kan vi i publiken förvänta oss denna kväll?
Musik som vi själv gillar och förhoppningsvis blir uppskattad av publiken. Skall bli riktigt roligt att vara med denna kväll.

Är det någon artist /grupp som inspirerat dig genom åren?
Metallica har förföljt mig hela tiden. Sedan är det band som Black Sabbath med Dio som sångare, nog den bästa sångaren av alla. ACDC och Iron Maiden med basisten Steve Harrys som en bra förebild. .

Vad ligger på skivtallriken just nu?
Där ligger Graveyard, ett svenskt band som spelar lite tyngre musik.

Cd eller vinyl?
Vinylen ligger varmast om hjärtat, det är lite speciellt med dessa skivor

Hur ser det ut med spelningar framöver med ditt nya band FRANK?
En del är inbokat förutom Musik i tre akter, Street Cruisers rockfest den 29:e Juni tillsammans med coverbandet So What från Trelleborg. Gyllerock blir det även i år, 17 november.

Någon speciell konsert du minns så där lite extra?
Det får bli Metallicas konsert i Köpenhamn med publik på 40 000, man får gåshud bara man tänker på denna konsert.

Någon grupp/artist som du skulle kunna rekommendera till ett arrangemang med vår musikförening Riffet?
So What spelar vi en del med så varför inte detta band.

.
Vi i Riffet tackar dig, Magnus, för denna intervju. Vi önskar dig och bandet samtidigt all lycka till i framtiden och ser med spänning fram emot er release den 5 april. Vi ses då

Intervjun gjord av

Peter Frank
2013-03-29
Kom: ännu en gång  jag gillar namnet på ert band