Lasse Lindbom som vi med stor glädje hälsar välkommen till Musikföreningens uppstart för 2017. Lasse Lindbom kommer där att medverka med bandet ”Tribute to Eagles”.  Arrangemanget är i Parken Trelleborg den 4 februari.

Du har nu signerat skivan, Tärningen är kastad, med Lasse Lindbom band som släpptes 1980. Vad minns du från denna inspelning? 
Landslaget hade precis tagit slut och vi turnerade en hel del med LLB. Fick ett samtal från Gessle. Han och Mats Persson hade fått med en låt i melodifestivalen. Dom undrade om jag ville göra den för Gyllene Tider som inte ville själva. Jag tackade ja och lyckades komma sist med låten ”För dina bruna ögon skull”. Singeln som vi gjorde behövde en B-sida så jag skrev ”Kom och värm dej”. Till vår stora förvåning så blev det en jättehit på landets discotek och jag blev det årets bästa disco artist!!!! Emi blev givetvis jäkligt sugna på att göra en LP och det blev Tärningen. Inspelad mer eller mindre live

Redan 1970 så var du med att slå igenom med gruppen Landslaget och ni medverkade även i Melodifestivalen. Vad var största skillnaden att vara en i bandet till att skapa ett eget band?
I LLB så var jag chefen vilket naturligtvis var mycket enklare än att ingå i ett kollektiv som Landslaget även om jag gärna ville bestämma även där
.
 Många hade säkert tyckt det var roligt om ni återuppstod med Landslaget då vi säkert alla har goda minne ifrån. Finns det några planer på att ta upp denna tråden igen?
Nej egentligen inte, men min trio Lindboms akustiska bjuder in Maj-Britt ibland och kör en Landslaget kväll

Året 1987 så fick du tillsammans med Niklas Strömstedt och Janne Bark en verklig hit med jullåten ”Tänd ett ljus”. Vad är det som är styrkan med denna låt som nu känns som en trogen vän juletid?
Tänk om jag visste det, då hade det funnits fler. Haha! Vem vet, acapella arret kanske men mest tror jag att texten i refrängen på något sätt fångar in vad julen borde handla om utanför det kommersiella jippot

Du har även producerat och medverkat på en hel del Ulf Lundell album Kan du nämna några som du minns lite så där speciellt?
Att få prodda UL var en stor ära och oftast givande och kul. Tror också att jag hjälpte till att göra hans musik lite mer tillgänglig.
Skivan ”Längre inåt landet” spelades in på Ridge farm, en bit utanför London. Det minns jag gärna. Sen känns det stort att ha bidragit till ett sånt mästerverk som ”Den vassa eggen”

 Vi känner igen dig som producent, musiker, artist och låtskrivare.  Finns det något som ligger dig lite mer varmt om hjärtat av dessa olika roller?
I slutändan så är det stunderna på scen tillsammans med mina medmusikanter som drar längsta strået

Några korta frågor
Vilken artist har inspirerat dig som musiker?
 Såå många, Beatles förstås, Crosby, Stills, Nash & Young, Eagles (förståss) James Taylor, The Band, Lovin Spoonful, Todd Rundgren senare Marc Cohn, Ed Sheeran listan kan göras hur lång som helst.  Min 18 årige son lirar hiphop för mig och jag har faktiskt hittat några jag gillar. Action Bronson och Anderson.paak  tex.

Någon grupp/artist som du gärna själv lyssnar på?
Samtliga som jag nämnde ovan. Försöker lyssna in nya grejor också men det är sällan något fastnar. Nutidens produktioner stör mig faktiskt lite grann. Bra låtar i botten oftast men jobbig inramning.

Någon favoritlåt/ar?
1000 tals, beror på omständigheter och humör

Vad ligger på skivtallriken för  tillfället?
Eagles i arbetssyfte, Dan Fogelbergs ”Souvenir” och Anderson. Paaks Malibu

Vinyl eller cd?
Varken eller. Men jag funderar på att skaffa en vinylspelare. Jag har visserligen sålt nästan alla mina vinyl till Pelle Alsing men jag har kvar favoriterna

Nu är det snart dags för ett framträdande med ”Tribute to Eagles” på vår, Musikföreningen Riffets uppstart 2017. Vad kan vi förvänta oss av detta framträdande ?
Kärleksfulla tolkningar av deras bästa låtar  rakt av

Vi är många som ser fram emot denna spelning på vår uppstart för 2017 som snart glädjande nog återigen är utsålt.  
KUL!

Intervju gjord av
Peter Frank
2017-01-17

PS
Mer om Lasse Lindbom finns på hemsidan
www.lasselindbom.se